Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

До Дня пам’яті та примирення: Велика Перемога та «маленькі голоси» героїв Світлани Алексієвич

Поділіться цією сторінкою:

8 травня, у День пам'яті та примирення, поговорили зі старшокласниками 165-ї школи про різницю між історіями-сповідями про життя під час війни, зібраними білоруською письменницею Світланою Алексієвич, та радянським міфом про Перемогу.

Позбавлені пафосу та патетики, історії із книг "У війни не жіноче обличчя" та "Останні свідки" нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич допомагають зрозуміти, який відбиток наклала війна на звичайну людину. Від деяких розповідей мурашки йдуть по тілу, часом хочеться заплакати та обійняти невидимого оповідача, котрого, ймовірно, вже і немає серед живих. Переживання та жах війни назавжди змінив героїв книг Алексієвич. Здавалось би, їхні голоси повинні були назавжди загубитися в історії… Але білоруська письменниця дає їм змогу висловитись, проговорити власну післявоєнну травму, поділитися зі світом тим, про що раніше доводилося мовчати. Алексієвич продемонструвала дивовижну силу літератури – підіймати цілі пласти замовчуваної пам’яті про одну з найтрагічніших сторінок людської історії – Другу світову війну.

З нагоди Дня пам’яті та примирення ми також підготували виставку історичної літератури про Другу світову війну та бойові дії на території України. Не забули і про художні книги, написані за мотивами реальних воєнних історій, що підіймають не менш важливі питання сприйняття війни, співчуття, виняткової людяності, життя та смерті.


 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ