Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Бібліотеки в епоху «Digital»: 8 переваг, про які варто пам’ятати

Поділіться цією сторінкою:

Сучасній людині дуже пощастило – вона живе в епоху стрімких змін та постійних технологічних інновацій. Сьогодні важко уявити свій день без телефонів та планшетів, доступного інтернету та соціальних мереж. Здавалось би, завдяки технологіям весь світ опинився в кишені – тільки візьми смартфон до рук!

А як щодо бібліотек? Якщо ви вірите скептикам, що бібліотеки – це «минуле», мусимо вас засмутити: бібліотеки – вже далеко не «хати-читальні». Це сучасні громадські простори, де є все, що потрібно і навіть трошки більше. ;)

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек розповідаємо про 8 переваг бібліотек, якими наші читачі користуються вже зараз!

  1. Позичати книги в бібліотеці – вигідно!

Сьогодні ми можемо замовити книги через Інтернет і отримати їх вже за кілька годин. Зручно, та скільки це коштує? Якщо читати 4 книги на місяць, доведеться витратити від 600 до 800 грн. на місяць, адже середня вартість книги складає від 100 до 250 грн. У бібліотеці це безкоштовно! Щорічно в Молодіжній бібліотеці книги позичають 250 тисяч разів. А отже, громада економить щонайменше 20 млн. грн. щороку - зиск очевидний!

  1. Бібліотека – це нова книга на будь-який читацький смак щотижня!

Протягом року ми комплектуємо фонди Молодіжної бібліотеки щонайменше 800 новими книжковими назвами. Це 15 нових книг щотижня! Бібліотекарі щосереди розповідають про новинки усім відвідувачам, щоб кожен міг обрати нову книгу на свій читацький смак.

  1. У кожній сучасній бібліотеці є точка доступу до Інтернету.

У Молодіжній бібліотеці ви можете під’єднатись до мережі Wi-Fi і користуватись Інтернетом стільки, скільки необхідно без жодної оплати. Кожен третій відвідувач бібліотеки приходить до нас саме за цією послугою.

  1. Відмовся від стаціонарного компютера вдома – користуйся ним в бібліотеці!

Пригадайте, коли востаннє вмикали громісткий комп’ютер вдома. Давно?:) З планштету чи телефону заходити в Інтернет зручніше! А якщо потрібно попрацювати з документами чи вдумливо заповнити інтернет-форму на сайті без мобільної версії, виручить комп’ютер у бібліотеці! Більше того, тут ще можна роздрукувати необхідні файли чи зробити копію. А ціни за послуги вдвічі менші, ніж в інтернет-центрах.

  1. Бібліотеки поруч! Не важливо, у якій частині Києва ти перебуваєш, поруч є бібліотека.

Столиця має розгалужену бібліотечну мережу, що охоплює всі райони. Перевагою Молодіжної бібліотеки є зручне розташування між трьома станціями метро – «Вокзальна», «Університет» і «Олімпійська». 10 хвилин пішого ходу – і ти у сучасній бібліотеці! Маєш дві години вільного часу і не знаєш, де їх провести? Треба йти в бібліотеку!

  1. Зони без режиму тиші в бібліотеці – це не фантастика!

Якщо бібліотечна тиша завжди вас лякала, тоді відвідини Молодіжної бібліотеки назавжди позбавлять цієї фобії. У сучасній бібліотеці відбувається багато цікавих заходів для різних аудиторій. Це місце, де можна зустрітись із однодумцями, послухати лекцію, пограти у настільні ігри. Тут регулярно збираються книжкові клуби, гуртки з вивчення мов, проходять майстер-класи та тренінги, навіть тематичні вечірки! І це все безоплатно! Слідкуй за новинами на нашій сторінці на Фейсбук , щоб не пропустити захід, який зацікавить саме тебе! Або запропонуй свій захід і ми допоможемо з організацією!

Важливо: якщо вам необхідно попрацювати в тиші, коли в нас проходить захід, ми завжди надамо вам зручне робоче місце з доступом до Інтернету та гарним освітленням.

  1. Користуватись бібліотекою – це модно!

Щороку Молодіжну бібліотеку відвідують 76 тисяч разів. Якби всі наші користувачі звернулися б до нас в один день, довелось би орендувати стадіон «Олімпійський»!

  1. Бібліотека – це місце, де ти можеш реалізувати свої творчі здібності!

Якщо ти творча особистість, бібліотека допоможе тобі розвинути свої таланти! Дійзнайся більше про проект «Творчий інкубатор» у Медіатеці (просп. Повітрофлотський, 10).

Памятай, бібліотека – це простір для тебе!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ