Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Бібліотечні лайфхаки: як бути успішним у навчанні

Поділіться цією сторінкою:

Початок навчального року – це нові дисципліни, складніші завдання та цікавіші виклики. Однак після тривалих літніх канікул дуже важко одразу налаштуватись на навчання, тим паче якщо за вікном зберігається сонячна погода, а в голові – лише спогади про чудовий відпочинок…Як в таких умовах втягнутись в навчальний процес? Допоможе бібліотека! Ділимося бібліотечними лайфхаками, як зберігати необхідний темп та високий рівень продуктивності аж до наступних літніх канікул, просто будучи активним користувачем бібліотечних послуг!

Якщо ти студент

  1. Навчатись в бібліотеці продуктивніше, ніж вдома.

Бібліотека – це місце, що ідеально підходить для навчання. За правилами бібліотеки в читальному залі не можна голосно розмовляти, слухати музику і рекомендується вмикати беззвучний режим на телефоні. Тут тихо і затишно, що дозволяє зосередитись на виконанні домашки. За рахунок цього ти встигаєш зробити більше, ніж якби ти писав конспект вдома чи в гуртожитку, де постійно відволікаєшся на побічні речі чи розмови.

  1. У бібліотеці все під рукою і дешевше, ніж у комп’ютерних центрах.

У Молодіжній бібліотеці ти можеш працювати в інтернеті як і з власним гаджетом за допомогою Wi-Fi (для користувачів – це безкоштовно), так і за нашим комп’ютером. У нас також є сучасний швидкий принтер, а ціни на друк – найнижчі, тож не доведеться ламати голову, де можна роздрукувати лабораторку, реферат чи курсову.

  1. Не потрібно носити з собою важкі книги, якщо ти плануєш вчитися в бібліотеці

Тут ти можеш взяти всі необхідні підручники з історії, психології, педагогіки, менеджменту, підприємництва, бізнесу, а також з філософії, соціології та решти навчальних дисциплін. Ба більше, бібліотекар запропонує тобі додаткову літературу з теми, що тебе цікавить, а відділ бібліографії підбере публікації в періодичних виданнях.

  1. Графік роботи бібліотеки дозволяє тобі користуватися нею, коли тобі зручно.

У навчальний період ми працюємо і в суботу, і в неділю з 10:00 до 17:00. У будні дні, окрім п’ятниці, ми чекаємо на тебе з 10:00 до 19:00. Про будь-які зміни в графіку повідомляємо заздалегідь на нашій сторінці на Фейсбуці.

  1. Бібліотека відкрита для молодіжних ініціатив

Якщо ти та твої друзі шукають місце, де можна було б реалізувати круту молодіжну ініціативу, бібліотека може запропонувати тобі комфортний простір для спілкування з однодумцями на безоплатній основі. У нас вже збирається студентський клуб англійської мови «Cloud#9», дискусійний клуб «Книжкові бесіди», а також ми надаємо можливість молодим художникам на фотографам виставляти у нас свої роботи.

  1. Бібліотекарі завжди готові підібрати книги-антистрес на будь-який читацький смак

Читання допомагає впоратись із переживаннями чи втомою – 6 хвилин з книгою зменшують стрес на 60%. Саме тому для наших читачів ми добираємо лише найкращі книги відомих українських та зарубіжних авторів. Бібліотекарі чудово орієнтуються в асортименті і, наче справжні бібліотерапевти, готові порадити «саме ту» книгу, що «розвантажить» голову і допоможе переключитись на відпочинок після напружених пар.

  1. Бібліотека = інтелектуальне дозвілля

У Молодіжній бібліотеці проходять різноманітні заходи для молоді – від консультацій фахівців щодо актуальних питань («Бібліоланчі») до книжкових клубів («Книжкові бесіди», «21 день»). А ще ми збираємось на «настолки»! Слідкуйте за анонсами на нашій сторінці на Фейсбуці та на сайті, щоб не пропустити подію, яка тебе зацікавить.

Якщо ти учень

  1. У бібліотеці завжди є книги, що входять до шкільної програми

У відділі абонементу книги для обов’язкового читання, як правило, наявні у фонді у декількох екземплярах. Тож можна не хвилюватися, що тобі не вистачить! Книги можна брати додому.

  1. Де допомогти друзям з домашкою? В бібліотеці!

У читальному залі тихо і ніхто не відволікає, а якщо потрібно уточнити певний факт або перевірити правильність доведення теореми, завжди можна взяти довідник у читальній залі або подивитись в інтернеті.

  1. ЗНО не лякає, якщо ти – читач бібліотеки.

Готуйся до екзаменів самостійно! Ми маємо у фондах довідники з усіх дисциплін, що винесені на ЗНО. Якщо певна тема дається важко, попроси бібліотекаря підібрати поглиблену літературу та вивчай питання глибше. Чим більше читаєш, тим більше нейронних зв’язків утворюється в мозку, тим вище шанси, що на екзамені ти не розгубишся і дістанеш із пам’яті правильну відповідь!

  1. Кожен учень – майбутній студент, тож передивись поради для студентів, щоб не пропустити нічого важливого :) .

Детальніше про послуги Молодіжної бібліотеки – тут.

На нашій сторінці на Фейсбуці -

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ