Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

BAFTA 2017. Британія. Коротко. Про кінопоказ англійською мовою

Поділіться цією сторінкою:

В читальній залі Молодіжної бібліотеки відбувся кінопоказ короткометражних фільмів, номінованих на кінопремію BAFTA 2017.

Короткий метр – це дуже непростий жанр. З короткометражок починає більшість режисерів-новачків, але щоб створити дійсно сильний фільм, потрібен справжній талант. Не зважаючи на лаконічність історії, ідея, втілена у меншому хронометражі, повинна чіпляти за живе. Хороші короткометражні фільми – це концентровані емоції, котрі тримають увагу глядача до початку титрів і не відпускають навіть після перегляду, змушуючи повертатись до піднятих режисером тем знову і знову.

BAFTA Shorts 2017 – це підбірка дуже потужних британських фільмів. Деякі з них присвячені актуальним проблемам сучасності, наприклад, стрічка «Дім» («Home», режисер: Даніель Маллой) підіймає проблему біженців та необлаштованності життя британської молоді, а у фільмі «Спожито» («Consumed», режисер: Річард Джон Сеймур) розповідається про те, наскільки серйозно китайський робітник ставиться до своєї праці, хоча його масова продукція на західному ринку сприймається як щось низькоякісне і недовговічне, щось, що можна викинути після єдиного використання. Не обійшлося і без вічних тем – любові («Історія кохання» / «A Love Story», режисер Анушка Кишані Нанаяккара) та смерті («Пекельні вуста» / «Mouth of hell», режисер Самір Механович). Любителі комедії могли оцінити виключно британський гумор у стрічках «У режимі очікування» («Standby», режисер Шарлотта Реган) та «Вимір Алана» («The Alan Dimension», режисер: Жак Клінч). І хоча фільми дуже відрізняються за темами та сюжетами, навіть найвибагливіший глядач наприкінці відчуває задоволення від побаченого.

 

А для тих, хто разом зі студентським клубом англійської мови Cloud #9 працює над вивченням англійської, перегляд короткометражок став ще й чудовою практикою сприймання мови на слух, адже показ проходив мовою оригіналу. Слідкуйте за анонсами на нашій сторінці у Фейсбук, щоб не пропустити наступні кінопокази.

Захід відбувся за підтримки British Council Ukraine в рамках фестивалю «Нове британське кіно».

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ