Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Про екологію повсякденного життя до Дня довкілля

Поділіться цією сторінкою:

У Молодіжній бібліотеці з нагоди Дня довкілля наша читачка, еко-активістка Юлія Оленич, розповіла про свої 365 ЕкоДнів та в рамках нашого проекту «Екологія: ми відповідальні за майбутнє» порадила учням ЗОШ №165 як правильно сортувати та переробляти сміття.

 Юлія показала школярам «вічне» мишеня на прізвисько Треш («trash» з англ. мови – «сміття»), яке вона зробила з використаних матеріалів, період розкладу яких становить від 100 до 500 років, а то і більше!  Тобто, це мишеня переживе нас, та декілька поколінь наших нащадків, якщо не буде правильно утилізоване.

Проблема переробки відходів та забруднення навколишнього середовища в Україні з кожним роком постає все гостріше. Екологи б’ють на сполох - в нашій країні залишилося лише 6% екологічно чистої території. Однак, зменшити забруднення навколишнього світу ми можемо почавши з себе.

Виявляється, просто відмовившись від надмірного використання пластику та поліетиленових пакетів, ми неабияк зменшимо масштаби засмічення. Чудовим замінником цих матеріалів будуть скляні пляшки та судочки, паперові пакети, еко-сумки. Важливо пам'ятати, що пластикові пляшки, пакети, метал, батарейки, папір можна здавати на переробку в спеціальних пунктах збору. Органічні відходи, якщо закопати їх у землю на клумбі, стануть чудовим добривом для квітів.

Основна еко-проблема українського суспільства – це незнання правил переробки сміття, яке отруює грунт та забруднює підземні води. Саме тому варто розповідати рідним та друзям про сортування відходів та еко-ініціативи.

Детальніше про те, як можна власними зусиллями поліпшувати стан довкілля, читайте у презентації «Екологія повсякденного життя».

Нагадуємо, у Молодіжній бібліотеці можна залишити використані батарейки для подальшої їх утилізації. У нас також можна дізнатися про інші пункти утилізації.

Екологія – це наша спільна справа і спільна відповідальність!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ