Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Обговорення книги «Небратні» Макса Кідрука

Поділіться цією сторінкою:

17 березня дискусійний клуб «Книжкові бесіди. Український формат» вперше зібрався, щоб обговорити книгу Макса Кідрука «Небратні».

«Небратні» було обрано для обговорення не просто так. Дана книга написана молодим українським письменником Максом Кідруком на замовлення польського видавця і спочатку була видана у Польщі під назвою «Я, українець». Це був перший досвід автора у написанні публіцистики. Українська молодь знає Макса Кідрука за техно-триллерами «Бот» та «Бот-2», «Твердиня» та романом про розслідування авіакатастрофи «Жорстоке небо». У книзі «Небратні» Кідрук зробив спробу розібратись у глибинних причинах конфлікту між Україною та Росією. Він стверджує, що дана книга – його власний погляд на історію та події, що нещодавно сколихнули всю Україну.

Учасники перших «Книжкових бесід» намагалися відповісти на цілий ряд дискусійних питань: «Який імідж дана книга створює у Польщі, адже вона була написана саме для польського читача?», «Як має співіснувати політика і письменництво, коли в країні йде війна?», «Книга «Небратні» - це настільна книга українського патріота чи претензійний суб’єктивізм?».

Присутні висловлювали різні думки щодо стилю написання книги, її значення та актуальності, однак усі погодились, що «Небратніх» Макса Кідрука потрібно читати самому, радити іншим й обговорювати, бо саме такі книги  спонукають нас цікавитись власною історією та сприяють формування власної аналітичної оцінки сучасності. Лейтмотивом даної книги є думка, що українці, будучи довгий час заручниками історичних обставин, змогли пронести крізь століття свою мову, культуру і нестримне прагнення боротися за незалежність, за право бути господарем на власній землі.

Фотозвіт нашої зустрічі можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до наших груп Вконтакті Книжкові бесіди. Український формат та Київська молодіжна бібліотека – МСМБ, щоб слідкувати за інформацією про наступні зустрічі.

19 травня о 18:30 ми зустрінемось, щоб обговорити одразу дві книги Ірен Роздобудько «Ґудзик» та «Ґудзик-2. Десять років по тому». Сучасна українська література варта вашої уваги!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ