Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Герой, про якого ви не знали

Поділіться цією сторінкою:

25 жовтня 2016 року минуло 96 років від дня народження національного Героя кримськотатарського народу Амет-Хана Султана. Історія життя хороброго льотчика вже давно стала легендою.

Як це часто буває з історичними постатями, про Амет-Хана Султана знають мало. Тому команда бібліотеки поставила собі питання: чи буде сучасній молоді цікаво слухати про маловідомі події багаторічної давності? Чи треба їм про це знати?

Вирішили ризикнути. Спробувати розказати учням про давні події, але по-новому. Так, це було давно. Але занадто часто історичні події перегукуються з актуальними темами сучасності, щоб їх ігнорувати. Питання патріотизму та героїзму зараз надзвичайно важливі. І, хтозна, можливо героїзм Амет-Хана надихне молоде покоління на нові звершення, адже іноді так важливо мати хороший приклад для наслідування.

Ми залучили до наших роздумів школярів, аби проаналізувати їх ставлення до маловідомих історичних героїв. Співрозмовниками для нас стали учні шкіл №187 та №60.

Як виявилось, ризикнули не дарма – учні не лише проявляли інтерес до історії життя Амет-Хана, але й самі змогли здивувати нашу команду своїми знаннями. Сюрпризом для нас стало те, що доволі багато школярів уже знайомі з фільмом «Хайтарма», присвяченим депортації кримськотатарського народу, головним героєм якого є легендарний льотчик. Інтерес до історії Амет-Хана проявили не лише учні, але й вчителі!

«Лариса Костянтинівна змогла донести інформацію до «душі» учнів та зацікавити аудиторію» - пише про бесіду заступник директора школи.

Усі бажаючі можуть ознайомитися з біографією Амет-Хана Султана – для цього можна переглянути презентацію на нашому сайті, або завітати до бібліотеки, де на вас чекає література про видатного героя. Презентацію див. ТУТ

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ