Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Підгодівля птахів та дослідження лишайників, або пізнавальне дозвілля в МСМБ!

Поділіться цією сторінкою:

Спільно з природничо-пізнавальним проектом «Зелений Ліхтарик» у Молодіжній бібліотеці пройшли майстер-клас з виготовлення годівничок із фруктів для птахів та інтерактивне заняття  по дослідженню лишайників.

Виготовлення власноруч годівнички з яблук та «апельсинових корзинок» зацікавило усіх, хто займається підгодівлею птахів узимку, а особливо молодих батьків, що виховують у власних дітей відповідальність за братів наших менших. Присутні на майстер-класі прослухали презентацію професійного орнітолога Віталія Казанника «Зимове меню птахів: як збільшити різноманітність пернатих біля вашої годівнички» та мали змогу отримати фахову консультацію щодо продуктів підгодівлі та найкращих варіантів годівничок.

Ось декілька порад з підгодівлі птахів:

Справжній успіх серед користувачів бібліотеки мало інтерактивне заняття по дослідженню лишайників, яке провела Надія Капець, аспірант відділу ліхенології та бріології Інституту ботаніки ім. М,Г. Холодного.

Присутні познайомились із різноманітністю світу лишайників, дізнались де і які види можна побачити в Україні, а також мали чудову змогу побачити найцікавіші зразки колекції лишайників під мікроскопом. Все це дало змогу цікаво провести своє дозвілля та відчути себе справжніми ліхенологами – дослідниками, що вивчають лишайники.

Спеціально з нагоди заходів було організовано тематичні книжкові виставки, що зацікавили як і любителів-натуралістів, так і професійних природознавців. Між іншим, актуальною також стала виставка «Сторінками екологічного календаря».

Співпраця з об’єднанням «Зелений Ліхтарик» в рамках проекту  «Екологія: ми відповідальні за майбутнє» має на меті привернути увагу до дивовиж оточуючого світу та рідкісних явищ природи. Подібне пізнавальне дозвілля вчить нас цінувати та берегти навколишнє середовище.

Слідкуйте за анонсами майбутніх заходів!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ