Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

„Марта” та „Кат”. Презентація книг Лілії Черен та Євгенії Кононенко

Поділіться цією сторінкою:

 В читальній залі молодіжної бібліотеки „Молода гвардія” відбулася презентація двох літературних новинок, а саме – роману „Марта” Лілії Черен та „Кат” Євгенії Кононенко. Ведучою презентації виступила відома українська письменниця, доктор історичних наук, невтомний мандрівник та просто енергійна та позитивна людина – Марина Віллівна Гримич.

Cвоїми враженнями від книг поділилася Марина Віллівна, відмітивши деякі характерні особливості обох творів. Далі слово було надано авторам. Лілія Черен – молода українська письменниця, кандидат історичних наук, лауреат декількох регіональних літературних премій. Її „Марта” - це, з одного боку, романтична історія дівчини, яка шукає себе та своє кохання у цьому світі, з другого боку – це роман про складні часи та побут міста Києва на початку XX століття, про важкі умови життя та незламність людського духу у будь-яких обставинах. Пані Лілія розповіла слухачам, що саме надихнуло її на створення роману, як „народилася” та розвивалася її героїня, чому саме такий образ та ім’я було обрано, та яку саме ідею вона бажала донести до читача.

Євгенія Кононенко – сучасна українська письменниця та відомий перекладач з англійської та французької мов, член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників, науковий співробітник Українського центру культурних досліджень. Її збірка новел „Кат” порушує морально-філософські проблеми, питання життя та смерті, добра і зла, провини та спокути.

Пані Євгенія розповіла, що саме спонукало її до написання цих новел, які переживання та емоції вона вклала у свій твір, які історичні події та факти вона використала для створення унікально реалістичної атмосфери, та яку ідею хотіла донести до читача.

У ході зустрічі ведуча Марина Віллівна задавала цікаві запитання нашим гостям та авторам, робила влучні коментарі щодо презентованих творів. Як автор, вона також презентувала свої нові твори.

Також слово було надано директору «Видавництва А.Антоненко», пані Анеті, яка висловила свої враження від презентованих книг, слухачам та гостям заходу.

Бібліотека „Молода гвардія” одержала у подарунок презентовані новинки та багато інших чудових творів сучасних українських письменників.

 Дякуємо авторам та видавцям за чудові книжки!

Роман Л.Черен „Марта” та „Кат” Є.Кононенко, а також книжки М.Гримич та ще цікаві літературні новинки ви можете знайти у нашому абонементному відділі! Звертайтесь!

Пропонуємо для ознайомлення повний список подарованих на презентації книг
з бібліографією та анотацією до них.

Черен, Лілія. 
   Марта [Текст] = Юна Марта прагне кохання і мріє про кар'єру модистки. Але чи можуть здійснитися дівочі мрії у кривавому 1918-му, чи голодному 1920-му? Шістнадцять років з життя молодої жінки припадають на складний період в житті України: це і війна, і виживання в умовах продрозкладки, і багатокультурне повсякдення Києва, і літературно-мистецьке середовище, і колорит комунальних квартир, і еміграція... : Роман / Черен, Лілія. - К. : Дуліби, 2014. - 254 с.: іл. - (Серія "4Е"). - Лілія Черен. Біографія: с.255. - ISBN 9789668910821. - ISBN 9789668910852.

Гримич, Марина.
   Фріда [Текст] = Опинившись після тривалої відсутності у напівзруйнованому домі свого дитинства, головна героїня роману - успішна бізнес-леді - бродить його порожніми кімнатами і химерними чорними ходами, лабіринтами своєї пам'яті, підземеллями історії старовинного міста, зустрічаючи на своєму шляху привид Гешефта, вічного мандрівника часу Юру-юродивого, представників аристократичних родів, знаменитих картярів, гнедлярів, коханців та контрабандистів : Роман: Літературно-художнє видання / Гримич, Марина ; Худож. Н.Денисова. - К. : Дуліби, 2012. - 188 с. : іл. - Марина Гримич. Біографія: с.187. - ISBN 9789668910289

Гримич, Марина Віллівна.
   Second life (Друге життя) [Текст] = Герой дещо єретичного роману - майже бездоганний молодий чоловік з високим IQ, здоровим ставленням до життя і легкою рукою, - опиняється на "тому світі", перебування на якому ламає всі існуючі в "цьому світі" стереотипи і міфи : Роман: Літературно-художнє видання / Гримич, Марина Віллівна ; Худож. Н.Денисова. - К. : Дуліби, 2010. - 162 с. : іл. - (Deja vu). - ISBN 9789668910524

Гримич, Марина Віллівна.
   Ти чуєш, Марго? [Текст] = Це чуттєва і водночас дотепна історія кохання, що почалася як службовий роман у теплому колективі етносоціологів, а закінчилася в позачасі і позапросторі : Роман: Літературно-художнє видання / Гримич, Марина Віллівна ; Худож. оф. А.Гнатюк. - К. : Дуліби, 2012. - 212 с. : іл. - (Книжечка для дамської сумочки). - ISBN 9789668910265

Черен, Лілія.
   Обійми сукуба [Текст] = Всі жінки, навіть якщо вони про це не здогадуються, володіють містичним впливом на чоловіків. Деякі таємниці магії взаємовідносин чоловіка і жінки розкриває новела Лілії Черен "Обійми сукуба", що дала назву всій збірці. Кожна коротка історія має свій характер, стиль і смак, але так чи інакше торкається проблем життя і смерті, пошуків сенсу життя і, звичайно, кохання. : Новели / Черен, Лілія ; Худ. оф. А.Гнатюк. - К. : Дуліби, 2014. - 124 с. : іл. - Лілія Черен. Біографія: с.255. - ISBN 9789668910623

Гримич, Марина.
   Вулє ву, чайок, мсьэ? [Текст] = Паризький франт і невизнаний молодий поет приїжджає в повітове містечко на Слобожанщину, отримавши посаду вчителя в ліцеї. Замість очікуваної нудьги в провінційній дірці, герой зустрічається з багатокультурною спільнотою учителів, винахідливими і дотепними учнями, з дивовижними звичаями чаювання, і, звичайно, з коханням : Повість / Гримич, Марина ; Худож. Н.Денисова. - К. : Дуліби, 2013. - 84 с. : іл. - (Coffee table book). - ISBN 9789668910661

Борисенко, Валентина Кирилівна.
   Культура повсякдення села Хижинці (1950-1960-і рр.) [Текст] = Перед нами - "відома-невідома" сторінка української історії та культури: колгоспне життя повсякдення повоєнного села. Місце дії - Вінничина, що здавна славиться садами, пасіками і загальною культурою господарювання : Науково-популярне видання / Борисенко, Валентина Кирилівна ; Під ред. М.Гримич. - К. : Дуліби, 2014. - 144 с. : іл., фотогр. - (Двадцяте століття крізь шпарини пам'яті). - Від автора: с.3. - ISBN 9789668910746 - ISBN 9789668910791.

Гримич, Галина Михайлівна.
   Усна історія села Тарасовичі (1940-1950-і рр.) [Текст] = Перед нами - спогади професора філологічних наук Галини Гримич про воєнні та повоєнні роки в селі, де минуло її дитинство, і якого вже немає на мапі України, оскільки воно було зруйноване і затоплене, внаслідок будівництва Київської ГЕС : Науково-популярне видання / Гримич, Галина Михайлівна ; Під ред., упор., прим. М.Гримич. - К. : Дуліби, 2013. - 96 с. : іл., фотогр. - (Двадцяте століття крізь шпарини пам'яті). - "О, я ще тобі цікаву історію розкажу!.": с.3.

Гримич, Марина Віллівна.
   Острів Білої Сови [Текст] = Чи можуть дівчата вагітніти від привида? Всі мешканці маленького острівного канадського містечка не бачать у цьому нічого дивного. Проте новоприбула українка, не позбавлена цікавості і винахідливості, береться розслідувати цю загадку : Роман: Літературно-художнє видання / Гримич, Марина Віллівна ; Худож. Н.Денисова. - К. : Дуліби, 2010. - 160 с. : іл. - (Склянка крові з льодом). - ISBN 9789668910517

Веснич, Ївга.
   Душа [Текст] = Матеріали дослідження, здійсненого істориками у 2056 році. Оповідь про химерні події, які відбулися в Києві у 2006 році, коли одного дня до столиці приходить нечиста сила і пропонує угоду... : Роман: Літературно-художнє видання / Веснич, Ївга ; Худ. оф. К.Сачека. - К. : Дуліби, 2006. - 132 с. : іл. - (Книжечка для дамської сумочки). - Від упорядників: с.5. - ISBN 9668910346

Мост, Сандра.
   Подвійне життя [Текст] = Двовимірний зріз буття дівчини, яка нещаслива через низку власних хибних переконань, але її уява настільки сильна, що з плетива думок народжується людина - Конрад, у якому втілюються всі сподівання молодої особи. Твір побудовано за принципом почергового монологу головних героїв. Іноді цей монолог змінюється діалогом... : Повісті / Мост, Сандра ; Худ. оф. К.Сачека. - К. : Дуліби; ВД "Вета-Прес", 2007. - 224 с. : іл. - (Книжечка для дамської сумочки). - Подяка: с.5; Про автора: с.222. - ISBN 9789668910364 - ISBN 9789668910401.

Бабич, Галина.
   Тюті [Текст] = Студентське життя, навчання, розваги, непрості міжособистісні стосунки... Цікаво озирнутися у минуле й ніби знову опинитися у своїй юності. Цікаво буде і читачеві, адже герої і події - справжні. А місце дії - Київський університет, початок 60-х років : Повість і оповідання / Бабич, Галина ; Худ. оф. К.Сачека. - К. : Дуліби; ВД "Вета-Прес", 2007. - 146 с. : іл. - (Книжечка для дамської сумочки). - Подяка: с.5; Про автора: с.145. - ISBN 9789668910364

Осипчук, Наталія Вікторівна.
   Білий карлик, Чорний карлик [Текст] = Ми часто повторюємо, коли чомусь не щастить: за чорною смугою буде біла. У Наталії Осипчук цей закон називається "Чорний карлик, білий карлик". Звичайна історія - не зійшлися характерами і розлучилися. Здається, все в житті нашої героїні розписано наперед. Робота, дитина, домашні клопоти... Одноманітність і - жодної надії вирватися із цього зачарованого кола?. : Роман / Осипчук, Наталія Вікторівна ; Худ. оф. К.Сачека. - К. : Дуліби; ВД "Вета-Прес", 2006. - 84 с. : іл. - (Книжечка для дамської сумочки). - Про автора: с.81. - ISBN 9789668910364 : ISBN 9668910354.

Івченко, Ярослава Анатоліївна.
   М@йли до Бога [Текст] = Зрештою, хтось може заперечити, що Бог тут взагалі ні до чого, адже вона не ходить до церкви, та й самокатування теж не в її стилі. Втративши всі зв'язки зі звичним світом, окрім віртуального, одного дня, коли Інтернет безбожно глючить, вона починає усвідомлювати, що клаустрофобія часом може розширитися до масштабів міста, а в самого Бога насправді теж бувають затяжні депресняки, різні трабли і сімейні свята... : Роман: Літературно-художнє видання / Івченко, Ярослава Анатоліївна ; Худ. оф. К.Сачека. - К. : Дуліби; ВД "Вета-Прес", 2007. - 118 с. : іл. - (Книжечка для дамської сумочки). - Про автора: с.118. - ISBN 9789668910364

Ручай, Ганна.
   Sauvage Medames Russos (Дикі руські пані) [Текст] = Головна героїня - "повія на пенсії", стара "райкомівська шльондра", що відійшла від справ. Вона виявляється мимоволі втягнутою в історію дівчини, яка їде у Швейцарію за викликом невідомого їй чоловіка. А вже історія цієї дівчини тягне за собою історії кількох інших "швейцарських пані руського походження" - смішні і водночас страшні : Роман: Літературно-художнє видання / Ручай, Ганна ; Худ. оф. К.Сачека. - К. : Дуліби, 2008. - 192 с. : іл. - (Книжечка для дамської сумочки). - Про автора: с.188. - ISBN 9789668910364 : - ISBN 9789668910418

Жене, Жан.
   Покоївки [Текст] = До книжки увійшла п'єса одного з найзагадковіших письменників XX століття "Покоївки", яка більше ніж 50 років не сходить зі сцени театрів усього світу, з авторською передмовою : П'єса: Літературно-художнє видання / Жене, Жан ; Пер. з фр. Ю.Покальчука; Післ. Ю.Покальчука; Худ. оф. М.Євшина. - Львів : Кальварія, 2002. - 128 с. : іл. - Як грати "Покоївок". Передмова: с.13; Дзеркальні лабіринти "святого" Жене. Післямова: с.79. - ISBN 9666630478

Кононенко, Євгенія.
   Кат [Текст] = У новій книзі Євгенії Кононенко об'єднано новели й мініатюри, так чи інак дотичні до теми творчості та книжок. Це не спогади, а специфічний досвід письменниці, яка знає таємниці, які зачинаються, народжуються і живуть власним життям. Чи справді літературний текст може вбити? І чи може він врятувати? : Новели / Кононенко, Євгенія ; Під ред. Г.Латника; Передм. авт. - Львів : Кальварія, 2014. - 124 с. : іл. - (Колекція проЧИТАЙ). - Передмова: с.5. - ISBN 9786177192014

Кононенко, Євгенія.
   Книгарня "Шок" [Текст] = У цій книжці Євгенія Кононенко відверта до самого денця, несподівано інша і водночас пізнавана за своїм унікальним стилем, який поєднує щирість, ностальгію та тонку іронію. Окремі новели до виходу книжки були відзначені літературними преміями. : Новели, есеї: Літературно-художнє видання / Кононенко, Євгенія. - 2 вид. - Львів : Кальварія, 2010. - 128 с. : іл. - ISBN 9789666633166

Винокурова-Садиченко, Тетяна.
   Ілюзія [Текст] = Головна героїня роману працює секретарем у туристичній фірмі й живе дуже одноманітно. Якось вона знайомиться з Ізею. Він упевнений, що існує деяка могутня організація, котра зомбує всіх людей на землі. Хоча героїня і не вірить у переконання Ізі, вони стають друзями і проводять довгі вечори за розмовами у нього вдома. Але тут Ізя гине за дивних обставин... : Роман: Літературно-художнє видання / Винокурова-Садиченко, Тетяна. - Львів : Кальварія, 2008. - 128 с. : іл. - ISBN 9789666632763

Кононенко, Євгенія.
   Російський сюжет [Текст] = Він молодий, розумний, добре освічений, має патріотичні почуття. Але в результаті непорозуміння змушений тікати з України. Бо він на рідній землі - зайва людина. Все в його житті чомусь складається за російським сценарієм. Честь України, як завжди, рятує жінка... : Роман: Літературно-художнє видання / Кононенко, Євгенія. - Львів : Кальварія, 2012. - 128 с. : іл. - ISBN 9789666633364

Харченко, Ксеня.
   Історія [Текст] = "Історія" Ксені Харченко - це сон, міф, прадавні корені та сучасні бажання. У цій книжці виписані бажання та думки, аби вони втілилися, справдилися. Бо авторку до цього спокусила любов. Але кожен побачить в "Історії" те, чого йому особливо бракує : Visio: Літературно-художнє видання / Харченко, Ксеня ; Іл. Л.Назаренко. - Львів : Кальварія, 2008. - 96 с. : іл. - (Повернення). - ISBN 9789666632596

Лілік, Ольга.
   Спогад [Текст] = Мабуть, важко знайти людину, якій у гіркі хвилини хоч раз не хотілося повернутись у дитинство. А якщо там - втрати і біль, батьки, яким до тебе немає діла, а перше кохання зникло так само несподівано, як і з'явилося? "Спогад" - саме таке повернення: болюче, відверте і... дуже поетичне : Повість: Літературно-художнє видання / Лілік, Ольга. - Львів : Кальварія, 2010. - 120 с. : іл. - ISBN 9789666632886

Левченко, Олександр Миколайович.
   Диявол добра [Текст] = У невеличкому районі на околиці провінційного міста починають коїтися дивні речі. Випадково ставши свідком зародження "чортівні", головний герой несподівано потрапляє у вир подій, котрий невідворотно руйнує все його усталене життя. Що ж таке відбувається насправді? І як вирватися з болота, що затягує все глибше і глибше? Детективно-пригодницький роман з елементами фантастики : Роман: Літературно-художнє видання / Левченко, Олександр Миколайович ; Худ. оф. К.Сачека. - К. : Дуліби, 2008. - 216 с. : іл. - (Книжечка для дамської сумочки). - Про автора: с.214. - ISBN 9789668910364

Ліндгрен, Торгні.
   Слід змія на скелі [Текст] = Є біда, з якої людина шукає виходу і знаходить його. Є біда, подолати яку може тільки глибока віра й велика сила духу. І є біда, що відбирає у людини все, не полишаючи їй ніякої надії. І тоді людина волає до Бога. Чому Він, найвищий судія, рокує на загибель невинних разом із винними? Та навіть у момент найбільшого відчаю герой повісті розуміє, що той, хто втілює в собі найгірше зло, теж є творінням Божим... : Повість: Літературно-художнє видання / Ліндгрен, Торгні ; Пер. зі шведськ. О.Сенюк. - Львів : Кальварія, 2002. - 104 с. : іл. - ISBN 9666630699

Мост, Сандра.
   Боковой дрейф [Текст] = Збірка новел "Бічний дрейф" - кінематографічний калейдоскоп, що складається з 19 фрагментів долі людей, які обрали для себе особливий життєвий шлях. Оповідання здебільшого сюжетно взаємопов'язані : Сборник новелл / Мост, Сандра ; Мал. В.Лотоцького. - К. : Дуліби, 2013. - 176 с. : іл. - Зготуй мені рибу фугу. Замість передмови: с.5. - ISBN 9789668910722

Португальський сонет [Текст] = У книжці презентовано панораму португальського сонета від його зародження (XVI - поч. XX ст.). Вміщено 334 сонети 26 авторів, чимало з яких зажили світової слави : Антологія: Літературно-художнє видання / Пер. з порт. Г.Латника. - Львів : Кальварія, 2013. - 200 с. : іл. - ISBN 9789666634026

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ