Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Книжкова новинка Яцека Денеля «Сатурн» у дискусійному клубі МСМБ

Поділіться цією сторінкою:

На черговій зустрічі у клубі «Книжкові бесіди» учасники дискутували про книжкову новинку бібліотеки – роман молодого польського письменника  Яцека Денеля «Сатурн».

Цей роман побудований на міфах і реальних знаннях про видатного іспанського художника Франциско Ґойя і є оригінальною інтерпретацією його особистого життя та творчості.

Сюжет цієї книги визначає її повна назва «Сатурн. Чорні картини з життя чоловіків родини Ґойя».

В центрі роману – конфлікт між чоловіками трьох поколінь родини художника – батьком Франциском Ґойя, сином Хав’єром та онуком Маріано. 

Учасники дискусії зуміли не лише розглянути всі нюанси описаних проблем у родині Ґойя, а й цікаво та оригінально викласти своє бачення психологічних взаємовідносин героїв книги.

Відмітили, що автор на прикладі родини Ґойя показав як у патріархальній родині її члени були позбавлені можливості нормально спілкуватися. Між ними склалися дуже важкі стосунки і через це там панувала агресія й не було жодного порозуміння.

Франсиско Ґойя – брутальний, жорсткий, нав'язливий, приховує свої батьківські почуття до Хав’єра під зневагою і кепкуваннями. Він мріє, щоб син теж став художником, але в той же час постійно психологічно давить на нього. Хав’єр – меланхолійний, а Маріано – любить розваги, приємне життя і дуже поверхневий.

Під час обговорення панувала творча і доброзичлива атмосфера.

Кожен присутній мав можливість ознайомитись з источником, зіставити свою точку зору з думками інших учасників дискусії.

Модератор дискусії пані Оксана вміло координувала процес обговорення книги, доповнювала виступи учасників цікавою інформацією про автора та героїв роману.

Альбоми репродукцій картин Франциско Ґойя з фондів бібліотеки доповнили обговорення книги. Перегляд цих репродукцій картин для багатьох присутніх стали значним відкриттям творчого доробку відомого художника.

Для наступного обговорення в дискусійному клубі учасники книжкових бесід обрали книгу Дороти Тераковської «Мишка», яка вже є в абонементному відділі бібліотеки.

Приходьте, читайте, дискутуйте!

        Нагадуємо про дискусійний клуб «Книжкові бесіди»

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ