Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Кольори життя: Україна + Китай

Поділіться цією сторінкою:

«Кольори життя». Так назвали виставку своїх картин, що презентована у бібліотеці, молоді художниці Лідія Головатюк (Україна) і Чжан Сінь Юе (Китай).

Що об’єднує творчість цих тендітних дівчат, крім перманентного стану небайдужості до усіх і усього, прискіпливого ставлення до себе, своїх думок і вражень, що в будь-який момент приречені вибухнути новою ідеєю і попросяться на полотно? Відповідь - на картинах виставки. Вони про нашу Україну, прекрасну своїми людьми, природою, ландшафтом, великою історією.

У обох дівчат за плечима - навчання. Лідія закінчує Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури по класу пейзажного живопису, є керівником студії «Веселка мистецтв» столичного ліцею, співпрацює з художньою студією «Чудодії». Чжан Сінь Юе після закінчення в Китаї школи мистецтв і університету протягом останнього року стажувалася у згаданій українській Академії аби ближче познайомитися з особливостями живопису в Україні, якою вона з дитинства цікавилася.

Першими поціновувачами експозиції стали співробітники бібліотеки, яким Лідія розповіла про себе, свою колегу, а також поділилася деякими професійними секретами живопису. При цьому й «Молода гвардія» не залишилася у боргу і здивувала гостю з Китаю своїми матеріалами про її співвітчизника – художника та ілюстратора Чена Цзян Хона, який провів у «Молодій гвардії» майстер-клас для дітей молодших класів художньої школи столиці до міжнародного дня Франкофонії https://www.youtube.com/watch?v=9VC1Do4vhZI.

Дивлячись на картини Сінь Юе навіть не здогадуєшся про те, що їх писала дівчина з іншими світоглядними традиціями. Вони повні романтики та спокою. Схоже на те, що художниця часу не гаяла – на картинах різні пори року, маленькі селища та великі міста Київ, Львів, Одеса. Теплом і домашнім затишком віє від картини «Мамина кухня», присвячена китаянкою Лідиній мамі.

Твори Лідії Головатюк настільки різнопланові, що змушують зосереджувати увагу на кожному з них окремо. Художниця визнає, що цікавиться різною технікою живопису, що видно з представлених картин навіть не фахівцю. Однак зізналася, що у своєму улюбленому «запаснику» має картини, написані чорним маркером по білому. Але ці твори – для наступної виставки.

Директор «Молодої гвардії» Галина Борисівна Конашко добре розуміє і завжди, зокрема в своїх публічних виступах, підкреслює важливість сприяння всебічному розвитку молоді. А виставки на кшталт «Кольорів життя» мають у цьому сенсі ефект прямої дії.

Шановні наші користувачі! Не втрачайте й Ви можливості долучитися до прекрасного, ознайомившись з ранньою творчістю майбутніх маститих художниць. Виставка триватиме до 20 липня. Адреса незмінна: вул. Толстого 49.

Прямые поставки товаров из Китая в Киев. Здесь можно заказать практически все! Не упустите момент скидок.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ