Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Проти СНІДУ разом з «АСЕТ»

Поділіться цією сторінкою:

Твердження відомого вченого-хірурга М.І. Пирогова про те, що майбутнє належить медицині запобіжній, сьогодні надзвичайно актуальне. Особливо коли йдеться про профілактику ВІЛ-інфекції та недопущення поширення СНІДу. У цьому питанні риторика навколо теми про здоровий спосіб життя набуває значення заходів прямої дії. А відтак від формату спілкування лектора з аудиторією залежить ступінь усвідомлення нею самої проблеми.

 

Запрошена до бібліотеки гостя, тендітна Юлія Синицька – студентка, а за покликанням – доброволець Всеукраїнської благодійної організації АСЕТ (англ. AIDS Care Education and Training Ltd), одразу ж завоювала симпатію слухачів – учнів столичної спеціалізованої школи ім. М. Рильського № 7. У активному діалозі розглядалися різнобічні аспекти ВІЛ/СНІД, так званої «чуми 21 століття». Наразі вони достатньо широко висвітлюються в Інтернет-мережі. То ж у чому секрет розкутості та готовності старшокласників до обговорення непростої теми?

Попри відсутності вікового бар’єру між співрозмовниками було й інше. Юлії вдалося непомітно налаштувати юнаків і дівчат на сприйняття самих себе як унікальних особистостей. Чи варто в такому разі бути «як усі», починати «за компанію» курити, колотися, віддавати цноту?
Вражає доконаний факт вчених: жіночий організм природно налаштований на сексуальні стосунки з одним партнером. Адже кожний наступний впливає на генотип майбутньої дитини.
Прості відповіді на складні запитання шукаймо у відродженні традиційних народних цінностей: духовної чистоти, взаємної поваги, дошлюбної незайманості, подружньої вірності.

На завершення зустрічі учням запропонували переглянути презентацію, присвячену  100-річчю з дня народження видатного кардіохірурга Миколи Михайловича Амосова, підготовлену бібліотекарем Ларисою Дідорою. Пишаємося тим, що Микола Амосов у далекому 1986 році брав участь у роботі студентського клубу “Еврика”, що протягом 10 років діяв при нашій бібліотеці (на той час бібліотеці для юнацтва ім. Молодої гвардії).

Маєте можливість переглянути на нашій сторінці: 

-  додаткову інформацію про ВІЛ/СНІД

https://msmb.org.ua/books/current_bibliography/602/#id33
https://msmb.org.ua/books/current_bibliography/574/#id34
https://msmb.org.ua/books/current_bibliography/501/#ohorona-zdoroya

-  повну версію презентації «До 100-річчя з дня народження видатного кардіохірурга М.М. Амосова»   

  https://msmb.org.ua/mediateka/prezentatsii/

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ