Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Пишемо Конституцію разом. Долучись до обговорення

Поділіться цією сторінкою:

Обговорення проекту Закону України
"Про внесення змін до Конституції України" внесеного Президентом України

«Ключовий і безальтернативний засіб навести порядок у нашій державі - це конституційна реформа. Я твердо наполягаю на конституційних змінах, які повинні виправити всі нинішні протиріччя. Відтак хочу оголосити, що підписую Указ про проведення загальнонаціонального обговорення проекту Конституції, внесеного Президентом України. Я готовий вислухати думку кожного українця. Вірю, що таке обговорення викличе широку громадську реакцію, яка змусить членів парламенту подбати не про свої крісла, а про свій народ».

Щиро Ваш,
Президент України Віктор Ющенко

http://www.president.gov.ua/content/const_proekt.html - Офіційне Інтернет - представництво Президента України. Проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України» Проект Вноситься Президентом України
http://www.president.gov.ua/content/poyasn_const.html - Пояснювальна записка до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України»

Порівняльна таблиця до проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України"

http://www.president.gov.ua/content/new_constitution.html - Обговорення проекту Конституції (Президент України Віктор Ющенко очікує на побажання та пропозиції до свого проекту Конституції України)
http://www.president.gov.ua/content/poll.html - Обговорення проекту Конституції

http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/ed_2004_12_08/Z960254K.html - КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ Із змінами і доповненнями, внесеними  Законом України від 8 грудня 2004 року N 2222-IV

Конституція Президента допоможе навести порядок та відновити справжні права та свободи для всіх українців. Серед положень цієї Конституції найбільш важливими вважаю такі:
Конституція Президента забезпечить справжній захист ваших прав та свобод у всіх сферах життя. Влада повинна здійснювати свою справжню функцію - служити людині. Люди отримають право подавати до парламенту проекти законів, які депутати матимуть розглядати якнайшвидше. Аби краще захистити права людини, я запропонував скоротити втричі – до однієї доби – строк затримання без рішення суду. Кожен зможе звертатися для захисту своїх прав не лише до звичайного суду, а й до Конституційного Суду України.
Конституція Президента забезпечить однакові правила для всіх шляхом скасування депутатської недоторканності. Ті, хто складають закони та запроваджують правила, повинні нести таку саму відповідальність, як і всі інші.
Конституція Президента зменшить кількість депутатів Верховної Ради. Нам необхідний професійний та ефективний парламент, що працюватиме задля блага всієї України. Один зі способів зробити парламент більш ефективним - зупинити розбазарювання коштів шляхом зменшення кількості депутатів.
Конституція Президента запровадить таку систему виборів, щоби ви знали, кого обираєте. До парламенту депутати обиратимуться за відкритими списками – голосувати можна буде не лише за партію, а й за кандидатів. Для місцевих рад буде повернуто мажоритарну систему (голосування безпосередньо за кандидатів) – щоби кожну громаду представляв конкретний депутат, з якого люди могли би спитати. Це допоможе людям, а не політикам, вирішувати та обирати тих, хто представлятиме їх у парламенті.
Конституція Президента поверне у ваші руки право обирати майбутнє України. Не буде змов політиків за спиною людей – буде обрання органів влади народом. Повноваження між органами влади буде розподілено так, аби кожен робив свою роботу і відповідав за неї.
Президент України Віктор Ющенко очікує побажання та пропозиції до свого проекту Конституції України.

Свої коментарі та пропозиції надсилайте:

Поштова адреса:
Україна, 01030, Київ, вул. Пирогова, 7-а, Національний інститут стратегічних досліджень
Проект «Конституція Президента України Віктора Ющенка»

Електронна адреса:
proektkonst@niss.gov.ua

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ