Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Підтримка талановитій молоді

Поділіться цією сторінкою:

   
Такий крок дасть можливість випускникам-бакалаврам продовжити навчання за державні кошти, що особливо важливо для підтримки молоді в умовах кризи.

Прес-служба МОН
http://www.mon.gov.ua/

Кабінет Міністрів днями прийняв рішення відновити обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів для державних потреб у 2009 році на рівні минулого року.

На засіданні уряду схвалено розпорядження Кабінету Міністрів "Про внесення змін до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 р. N 416", розроблене Міністерством економіки. Реалізація норм зазначеного розпорядження передбачає вилучення норми щодо скорочення на 10 відсотків у порівнянні з минулим роком прийому фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліст та магістр та норми стосовно скорочення обсягів прийому на умовах державного замовлення порівняно з 2008 роком не менш як на 50 відсотків до докторантури.

За словами міністра економіки Богдана Данилишина, дане рішення прийнято з метою збереження наукового потенціалу вищих навчальних закладів України, продовження навчання талановитих учених для науки і досліджень на умовах державного замовлення, а також дозволить розширити можливість для молодих громадян України здобувати повну вищу освіту за обраним фахом. "В умовах політичної та економічної нестабільності уряд зробив важливий крок назустріч молоді, яка має бажання здобувати освіту за державні кошти", -резюмував керівник економічного відомства.

Наразі, відповідно до зазначених вище норм чинного законодавства, державні замовники, аналізуючи ситуацію, що склалася при здійсненні прийому до вищих навчальних закладів, готують свої пропозиції щодо внесення відповідних змін до встановлених постановою показників державного замовлення на
підготовку фахівців у 2009 році, повідомляє прес-служба Мінекономіки.
«Урядовий кур’єр» 31.07.2009
http://www.ukurier.gov.ua

ВНЗ Криму отримали 1,9 тис. місць держзамовлення на фахівців і магістрів

У Криму 4 вищих навчальні заклади, що знаходяться у віданні Міністерства освіти і науки України, отримали 1899 місць державного замовлення на підготовку спеціалістів і магістрів. Про це повідомили в Міносвіти України. 

Зокрема, на навчання спеціалістів виділено 1350 державних місць. З них у Таврійському національному університеті ім. В.Вернадського - 562 місця, в Севастопольському національному технічному університеті - 435 місць, в Національній академії природоохоронного і курортного будівництва - 277 місць, в Кримському економічному інституті Київського національного економічного університету ім. В.Гетьмана - 76 місць. 

На навчання магістрів у вказаних ВНЗ відведено 549 місць державних місць: у Таврійському національному університеті - 346, у Севастопольському національному технічному університеті - 131, в Національній академії природоохоронного і курортного будівництва - 46, у Кримському економічному інституті Київського національного економічного університету - 26.
03.08.2009 09:08  |  Освіта та наука в Україні  |  За матеріалами: Новости Крыма
www.osvita.org.ua

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ