Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

До Дня Європи в Україні – свята миру та євроінтеграції

Поділіться цією сторінкою:

Щорічно у третю суботу травня в Україні з 2003 року відзначають День Європи. Рада Європи це свято відзначає 5 травня, 9 травня – Європейський Союз.

Рішення щодо дати проголошення Дня Європи було прийнято у 1985 році на саміті ЄС у Мілані. Європейський Союз започаткував свій власний Європейський день на відзначення декларації Шумана 1950 року, саме тому його називають ще «Днем Шумана». Відтоді це свято відзначається кожного року 9 травня.

День Європи поряд з єдиною європейською валютою євро, синім прапором, на якому зображено коло золотих зірок, та гімном є політичним символом та атрибутом Європейського Союзу. Після виходу у 2020 році Великої Британії, ЄС об’єднує 27 країн-учасників.

Україна – єдина країна не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не лише за географічною ознакою, а й за історією, спільними цінностями. Для українців – це особливий день, ми хочемо жити в мирі і добросусідстві. Святкування Дня Європи в Україні – це ознайомлення українців з історією, традиціями, культурою, це поширення ідеї європейської ідентичності.

Щорічно до Дня Європи в нашій молодіжній бiблiотеці ми проводимо заходи та акцiї: зустрічі, обговорення книг, стрім-бесіди із спеціалістави про права людини, про толерантність, гендерну рівність, про українську культуру в контексті європейської, книжкові виставки та огляди літератури, бесіди про книги, дайжести, вікторини, тести та ін…

На книжкових виставках ми представляємо цікаву інформацію про Європейський Союз та європейську інтеграцію, про країни Європи, художню літературу, книги про мистецтво європейських країн та ін..

На сайті бібілотеки див.:

Європейський Союз

Євровікторина-2021

Тест від Молодіжної до Дня Європи

«День Європи»

День Європи – 2020

Об'єднана Європа: від мрії до реальності

Онлайн-вікторина до 70-річчя Дня Європи

2020 рік – рік Європи в Україні

Німеччина – «двигун» Європейського Союзу

«Парад країн Європи: Велика Британія»

Парад країн Європи: ФРАНЦІЯ

«Парад країн Європи: Італія»

Отто фон Габсбург – творець нової Європи

Онлайн-вікторина до 70-річчя Дня Європи

Об'єднана Європа: від мрії до реальності

«Європа - це мрія про єдність»

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ