Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

"Молодіжна бібліотека - в проекті "Знайди свого Франка"!

Поділіться цією сторінкою:

ПРЕС–АНОНС
Присвячується 160-річчю від дня народження І.Я.Франка

Громадський проект соціально-культурного спрямування «Знайди свого Франка»  розпочато у Голосіївському районі міста Києва!

 

Організатор - ГО «Безпечне місто» «Обєднання «Самопоміч»»
Керівник проекту - Депутат Київської міської ради - Олеся Пензеник

Автор проекту - Світлана Шенгелія
Інформаційна підтримка - МСМБ «Молода гвардія»

З 15 квітня по 15 вересня 2016 року, який оголошено в Україні роком Івана Яковича Франка, творча громадськість Голосіївського району, заклади культури та освіти, громадські активісти будуть долучати мешканців, і особливо родини, де є маленькі діти, до знайомства з творчістю Івана Франка.

Головна ідея. Бібліотекарі, музейні працівники, артисти, музичні виконавці, освітяни, письменники разом з активними мешканцями Голосіївського району створюватимуть синергетичний творчий ланцюг заходів, які сприятимуть новим відчуттям та зрозумінням творів деміурга, публіциста, громадсько-політичного діяча, його виняткової особистості. Проект дозволить, природнім шляхом, наблизити автора до читача і створить умови для самовираження кожного учасника творчого процесу. Лейтмотив проекту - спадкоємність поколінь. До проекту залучаються учасники різних вікових категорій, об’єднані однією ідеєю та прагненням.

Ресурси. Проект просувається спільними зусиллями закладів культури та активної громади Голосіївського району міста Києва. Відчути сучасність та актуальність творчості видатного письменника України та його особистість європейського рівня допоможуть бібліотечні книги, творчі зустрічі, обговорення творів, перегляд документальних та художніх фільмів, прослуховування аудіо записів, музейних зібрань та інших артефактів, які зберігають та розкривають історії творчого і особистого життя Каменяра.

Пізнаємо Франка разом. Захоплюючий процес пошуку творів, першого знайомства, пізнання та відкриття свого Франка киянами, особливо дітками- дошкільнятами, в якому учасники проекту виступатимуть режисерами своїх міні-сюжетів (відео до 1 хвилини), фіксуючи їх на камеру, мобільний телефон, а також ілюстраторами до казок і віршів (малюнки різних форматів). Таким чином, дитина через безпосереднє ознайомлення з творами Івана Франка зможе обрати цікавий для неї шлях самовираження, порозуміння зі світом та батьками.

Як це відбуватиметься. Передбачається п’ять етапів реалізації проекту, який завершиться районним фестивалем з демонстрацією найоригінальніших за своїм викладенням, сюжетністю відео «Мій Франко», створених під час проекту. Знайомство з яскравими культурними діячами, письменниками, літераторами, художниками-ілюстраторами, представниками популярних дитячих видавництв та їх продукцією тощо. Одним з заключних етапів стане підготовка та проведення художньої виставки - фестивалю кращих дитячих робіт переможців конкурсу-фестивалю, в яких братимуть участь вихованці різних культурно-мистецьких осередків району та міста у рамках проекту «Знайди свого Франка».

 Докладніше про проект - тут

Хто долучається. Шукати і знайти свого Франка жителям району планують допомагати і адміністрація Голосіївського району, і відомі журналісти, літературознавці, артисти, політики, діячі культури, канали телебачення.

Інформаційний партнер. Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія» із задоволенням долучається до проекту творчої громадськості Голосіївського району «Знайди свого Франка» і надаватиме проекту інформаційну підтримку на своєму сайті.

Колектив МСМБ шукатиме і відкриватиме разом з киянами нового, сучасного, неочікуваного та цікавого, неперевершеного і патріотичного Івана Франка. Слідкуйте за новинами проекту та творчими акціями на нашому сайті www.msmb.org.ua, на сторінці Facebook «Знайди свого Франка!»  

Результат. Проект «Знайди свого Франка!» продемонструє спроможність громади Голосіївського району до втілення творчих ідей шляхом об’єднання ініціатив різних інституцій, окремих творчих особистостей. Синергетична хвиля творчого процесу допоможе виявити та розкрити прихований творчий потенціал учасників, знайти нові форми співпраці між профільно-різними закладами культури, вивести на новий рівень розвитку творчо-організаційні процеси шляхом знаходження нових джерел підтримки. Важливим стане об’єднання громадськості національною ідеєю, що актуалізує освітньо-культурні процеси і дає новий досвід спілкування та самовираження.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ