Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

13 серпня – «Книжкові бесіди». Вітольд Шабловський «Вбивця з міста абрикосів»

Поділіться цією сторінкою:

Чим нині живе Туреччина та її громадяни і що їм найбільше болить, якими соціальними, політичними та культурними питаннями вони переймаються? Що можна запозичити і чого навчитися українському суспільству на шляху до перетворень?

Відповіді на ці питання знайдемо 13 серпня, у дискусіях читацького клубу «Книжкові бесіди»

Польський Інститут у Києві вже передав до МСМБ «Молода гвардія» 10 примірників книги Вітольда Шабловського для абонементного відділу!
Читайте, будь ласка! 13 серпня приходьте на каву, на спілкування, на «Книжкові бесіди»

На попередній зустрічі клубу цю книгу всі обрали для одночасного читання та обговорення через її популярний формат репортажу.
Польський журналіст і письменник Вітольд Шабловський розповідає про особливості цієї країни, її непересічні  історичні персонажі та долі, культурне та економічне середовище.
Стереотипи цієї країни, комплекси турецького суспільства змушують читача повертатися думками до України, аналізувати проблеми та  знаходити багато спільного.
Вітольд Шабловський каже: «Я мрію писати для людей, щоб збурювати в них емоції, щоб вони якось то переживали, щоб для них було важливим те, що я роблю, що пишу. Важливіше за всі нагороди для мене – отримати мейл, в якому людина напише, що дізналась щось важливе, щось пережила, мала гарний вечір, прочитавши мою книжку.»
ЦИТАТА з книги «Вбивця з міста абрикосів»: «Кожен турок тисячу разів на день блукає між традицією і сучасністю. Між капелюхом і чарчафом. Мечеттю і дискотекою. Євросоюзом і неприязню до Євросоюзу. 

Довідка.
Вітольд Шабловський (нар.1980 р.) вивчав політологію у Варшаві та Стамбулі. Як практикант каналу CNN Turk подорожував усією Туреччиною. У Польщі почав працювати журналістом на каналі TVN24.
У 2006 році розпочав працювати у “Газеті виборчій”. За репортажі зі збірки “Вбивця з міста абрикосів” уже отримав кілька нагород, зокрема  Melchiora (2007) і Amnesty International.
Для видавництва “Темпора” книжку “Вбивця з міста абрикосів” (2012) переклала Дзвінка Матіяш.

Нагадуємо про дискусійний клуб «Книжкові бесіди»

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ