Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Миколай іде – свято несе!

Поділіться цією сторінкою:

Миколай іде - свято несе!
18 грудня – особливий День творчості!

Напередодні найулюбленішого свята запрошуємо дітей разом з батьками та бабусями і дідусями відвідати київську Молодіжну бібліотеку! Тут на вас чекають приємні сюрпризи, нові книги, подаруночки та чудова святкова музика.  Впродовж дня ви побачите, почуєте і навіть доторкнетеся до корисної та цікавої інформації, власноруч створите чудо, відпочинете самі та розважите своїх близьких! Докладніше – тут.

Приходьте на Льва Толстого, 49

Коротко про свято Миколая
Святи́й Миколай або Мико́ла (270/286(бл.278) 6 грудня 326/345, 351/), (грец. Νικόλαος ) єпископ Мир (Лікія, сучасне Демре, Анталія, Туреччина), християнський святий, відомий як Миколай Чудотворець.

 

 

 

19 грудня – день св. Миколая, єпископа Мир, Лікійського чудотворця.

У нашому народі цей святий почитається по-особливому, бо ж не було в минулому такої хати, де б не було ікони св. Миколая. Майже на кожному іконостасі можна зустріти його образ.

І хоч після смерті його минуло вже понад півтори тисячі літ, а все ж живе св. Миколай у серцях мільйонів людей теплою іскринкою і милим дитячим спогадом.

Не багато знаємо про життя Чудотворця. Відомо, що довгі літа Миколай був єпископом у Мирах, провінції Лікія (Мала Азія). Він же і брав участь у Першому Вселенському Соборі 325 року у Нікеї. Помер коло 345 року. Усе своє життя присвятив він для справ милосердя до душі й тіла. Тому ще за життя звали його батьком сиріт, удовиць, бідних. Після смерті Господь прославив його даром творення чудес, за те й дістав назву великого чудотворця. Його славні чуда і були причиною швидкого поширення його культу.

Особливо культ почав рости, коли Імператор Юстиніан I (527-565) збудував в його честь церкву в Царгороді.

На українські землі культ святого приходить одразу з християнською вірою. В другій половині ХІ збудована церква св. Миколая на могилі Аскольда. Його мощі в силу історичних подій потрапили на наші землі 9 травня у м.Бар. З того часу святкується ще й “теплий“ Миколай. Місто Бар стало великим відпустовим містом.

Святий Миколай допомагає нам в кожній потребі. На хвалитних стихирах він згадується як рятівник, заступник, потішитель. У своєму заступництві він могутній перед Богом. Він у кожному ближньому бачив самого Ісуса, тому якнайскоріше відкликався на прохання помочі.

Наш новий покажчик «Святитель,чудотворець, благодійник» про ваше улюблене свято

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ