Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Гучне повернення Книжкових бесід!

Поділіться цією сторінкою:

Після перерви на різдвяні свята у Молодіжній відновив свою роботу дискусійний клуб «Книжкові бесіди», в рамках якого читачі бібліотеки збираються для обговорення найцікавіших книг. Раніше під час засідань клубу вже обговорювали «Московіаду», «Гру в бісер» та навіть «Повернення Темного лицаря» - тому дискусії були справді насиченими та цікавими. А цього разу книголюби звернулись до творчості Ніла Ґеймана, а саме – до його першого самостійного роману «Небудь-де».

«Небудь-де» - один з найвідоміших містоцентричних романів. Автор настільки закоханий у Лондон, що цією любов’ю просякнута кожна сторінка книги. При тому Ніл Ґейман вирішив описати не світлий туристичний образ англійської столиці, а її найтемніший бік – світ волоцюг, жебраків та безпритульних. Світ, набагато жорстокіший, ніж наш, але сповнений своєї романтики та естетики. Адже легко захоплюватися туристичними пам’ятками та червоними автобусами, але помітити красу лондонської каналізації зможе не кожен.

Втім, не всі читачі Молодіжної схвалили такий вибір тематики. Були серед учасників дискусії й ті, кого обурила надмірна похмурість та жорстокість світу, описаного Ґейманом. «Навіщо показувати нам такий негатив, якого вистачає і у реальному житті» - жалілась одна з читачок.

«Щоб переосмислити це і побачити його естетику» - відповідала їй опонентка.

Читати «Небудь-де» чи ні – вирішувати вам, що ми точно можемо сказати, так це те, що ця книга підняла навколо себе неабияку дискусію. Ну а після обговорення, за чаюванням, учасники обрали варіанти книг на наступне засідання клубу, тож скоро на сторінці Молодіжної у Facebook з’явиться голосування з цього приводу.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ