Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

До Дня української писемності та мови

Поділіться цією сторінкою:

Сприяти розвитку української культури – одне з найважливіших завдань бібліотек. А непохитним фундаментом цієї культури є українська мова, яка закарбувала в собі багато років утисків, знущань, заборон та цензури. Тому до мови команда Молодіжної ставиться з особливою повагою, а День української мови та писемності вважає одним з найважливіших свят.

Цього року, втім, святкувати стало складніше. Пандемія не дає нам зібратися разом та наживо ділитися любов’ю до української мови. Втім, хороші традиції сильніші за будь-які віруси, тому свято ми таки відзначили.

І першою традицією стала інформаційна година. Поговорили з читачами про особливості української мови, про її важливість для твердої культурної ідентичності, показали цікаву літературу.

Присвятили святковому дню й черговий текст рубрики #книжковий_вектор. Там ми зібрали список цікавих та пізнавальних книг про мову: словник фразеологізмів, правопис, тощо. Хороша нагода для тих, хто хоче знати про свою мови ще більше!

Ви вже могли помітити нашу нову традицію робити стрім-бесіди з цікавими людьми, один з таких стрімів ми присвятили саме українській мові. Говорили з Дариною Гладун. Дарина – поетка й філологиня, та ще й вчителька української мови, тому бесіда вийшла ґрунтовною і водночас легкою, переглянути її можна тут.

Ну і, звісно, не обійшлося без тематичної виставки. Книжкова експозиція з великим вибором хорошої літератури про Україну, її мову та культуру. Не втрачайте нагоди дізнатися більше!

Відділ бібліографії до свята вирішив нагадати про бібліографінчий список літератури, який присвятили цьому святу. Ретро-погляд на цікаві статті, факти та книги  тут.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ