Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Найсвіжіше кіно про Шевченка - у Молодіжній бібліотеці

Поділіться цією сторінкою:

Серед сучасних митців прослідковується цікава й позитивна тенденція переосмислювати образ  Тараса Шевченка. Чому позитивна? Та хоча б тому, що тільки актуальне переосмислення класичних образів робить їх живими та цікавими для нового покоління. Згадайте лише, як ілюстрації Олександра Грехова викликали неймовірну хвилю інтересу до біографії Кобзаря.

Ще одним чудовим прикладом такого переосмислення став фільм Олександра Денисенка «Тарас. Повернення», показ якого відбувся у читальній залі Молодіжної бібліотеки.

Режисер поставив собі за мету відобразити не іконізованого, але й не вульгаризованого Шевченка. У стрічці Тарас Григорович зображений перш за все як цікава людина. Творча, добра, неординарна. Сам Олександр Денисенко, будучи присутнім на показі, розповідав, як складно йому було переконувати людей, що у фільмі Шевченко має бути саме людиною – з людськими сильними та слабкими сторонами.

Ну а серед глядачів зібралася справді цікава компанія: показ відвідали і Лариса Ніцой, і Ростислав Семків, і ряд цікавих режисерів та акторів. Після перегляду фільму глядачі ставили режисеру питання та ділились враженнями. Більшість позитивно сприйняли таке переосмислення, хоча трапився й чоловік, який прокоментував, що на його думку Шевченко у фільмі вийшов «трохи недолугим, ніби тілом він тут, а думками десь далеко». Олександр Денисенко на те дотепно відповів: «А хіба творча людина може бути нормальною?».

Хто не встиг на перегляд - не засмучуйтесь, а йдіть до нас у відділ абонементу, там є книга Олександра Денисенка, де він ще яскравіше розкриває перебування Шевченка у засланні.

 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ