Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Етика ділового спілкування. Ефективні комунікації

Поділіться цією сторінкою:

Інноваційні процеси, які проходять в сучасних бібліотеках, стосуються як змісту, так і форм спілкування у бібліотеці.

Культура спілкування в бібліотеці – це вміння адекватно реагувати на поведінку користувачів і колег та знаходити по відношенню до кожного з них спосіб спілкування.

    Психологічний тренінг «Етика ділового спілкування. Ефективні комунікації», проведений фахівцями Київського міського центру зайнятості, надав можливість бібліотечним спеціалістам відпрацювати техніки спілкування, навчитись впроваджувати діалогові форми у спілкуванні.

    Слід відмітити, що у молодіжній бібліотеці постійно відбуваються активні освоєння бібліотекарями комунікативних, ігрових, креативних, розвиваючих технологій, завдяки яким бібліотека стає ще більш привабливою для її користувачів.

     Під час цього тренінгу співробітники дізнались про  «Емоційний інтелект», «Бібліотечний етикет», про поняття «Рефрейдинг», «Soft Skills», «Hard Skills» та іншу  цікаву інформацію.

Пройшли психологічну рольову гру «Шість капелюхів», в основі якої лежить ідея паралельного мислення. Паралельне мислення – це мислення конструктивне, при якому різні погляди і підходи не конфліктують, а співіснують.

Сенс гри полягає в тому, щоб розглянути одну і ту ж проблемну ситуацію з 6 незалежних одна від одної точок зору.  Кожен учасник у процесі обговорення проблеми «одягає» капелюх певного кольору і мислить так, як «вимагає» колір  капелюшка. Наприклад, білий капелюх - капелюх мислення – це режим фокусування уваги на всій інформації, якою ми володіємо: на фактах і цифрах. Червоний капелюх – капелюх емоцій, почуттів та інтуїції.. Зелений капелюх – капелюх творчості та креативності, пошуку альтернатив і внесення змін. Синій капелюх – капелюх мислення. Він призначений для управління процесом реалізації ідей та роботи над вирішенням завдань і т.д.

Такі ділові ігри сприяють розвитку, виробляють ініціативу у прийнятті рішень. Прояви уваги до думки користувача, створення атмосфери поваги до будь-яких висловлювань під час диспутів, дискусій, обговорень, де кожний відчуває себе учасником творчого процесу є надзвичайно важлими для нашої молодіжної бібліотеки.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ