Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Європейський тиждень місцевої демократії в Молодіжній бібліотеці

Поділіться цією сторінкою:

Європейський тиждень місцевої демократії – це щорічна загальноєвропейська кампанія, започаткована Радою Європи 15 жовтня 2007 року і спрямована на розповсюдження інформації про можливості громадян впливати на вирішення проблем місцевого значення.

З нагоди відзначення цієї події в Молодіжній бібліотеці відбувся цикл тематичних заходів.

24 жовтня до нас завітали юристки Другого центру надання безоплатної правової допомоги Юлія Мирончук та Вікторія Дубініна, котрі поговорили з десятикласниками школи №165 про учнівське та шкільне самоврядування. Учні дізнались, яким чином вони можуть вирішувати проблеми класу та школи за допомогою органів самоврядування. Виявилось, що у класі ще не обрали нового старосту, тож дівчата запропонували кожному учневі пройти тест "Чи є у тебе лідерські якості?". Школярі навіть створили 2 передвиборчих штаби, котрі розробили програми для потенційних кандидатів на цю вакантну посаду. Можливо, кандидат-переможець рольової гри переможе вже на справжніх виборах старости найближчим часом!

У читальній залі пройшла книжкова виставка матеріалів про правову сферу Європейського союзу. Принципи, на яких базується громадянське суспільство в ЄС, - це те, що варто вивчати та запозичувати українцям. Приємно відзначити, що виставкою зацікавилась молодь, адже саме вона вже є рушієм демократичних змін у країні.

Щоб бути активним учасником творення місцевої демократії, необхідно розвивати в собі лідерські якості – рішучість, впевненість, наполегливість, вміння доносити до людей свою позицію та не боятися її відстоювати перед опонентами. Саме тому в рамках тематичних заходів ми презентували нашим читачам – безпосереднім представникам місцевої громади, - нові надходження книг про виховання лідера в собі.

Також ми запропонували нашим читачам обговорити залежність виховання лідерських якостей людини від її читацьких звичок на черговій зустрічі дискусійного клубу «Книжкові бесіди». Детальніше читайте у статті «Книжкові бесіди: рецепти лідерства та як «працює» мотиваційна література»

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ