Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Що треба знати про гастролі за кордоном? Студенти КМАЕЦМ консультуються з юристом

Поділіться цією сторінкою:

Студенти Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв дуже часто їздять з виступами за кордон. З одного боку, це цікавий досвід та й можна отримати хороший гонорар, але в той же час завжди існують ризики...  На що варто звернути увагу, якщо підписуєш контракт про роботу за кордоном? З таким питанням ми звернулися до директора Другого центру надання безоплатної правової допомоги Богдана Кушніра і попросили проконсультувати студентів щодо найпоширеніших юридичних ситуацій, пов'язаних з закордонними гастролями. 

По-перше, радить юрист, перевірте історію компанії, з якою ви підписуєте контракт. Сумнівно підписувати договір із фірмою, яка існує щонайменше рік і була заснована з мінімальним статутним капіталом. Зараз цю інформацію можна знайти у відкритих джерелах в інтернеті.

По-друге, якщо ви неповнолітні, підписуйте контракт на території України, адже за законами іншої країни ви можете не мати права працювати взагалі. 

По-третє, не прописуйте нереалістичних умов у договорі, потурбуйтесь про час для відпочинку. Інакше вам можуть не виплатити обіцяної суми, стягнувши компенсацію за недоотриману вигоду.

Також студенти обговорили з юристом питання щодо авторського права та тривалості перебування за кордоном.

Зустріч з юристом відбулась в рамках проекту Міністерства Юстиції «Я маю право». Студентам було надано контакти центру безоплатної правової допомоги, куди вони можуть звернутися з юридичними питаннями та отримати фахову консультацію.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ