Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Про що говорили молоді бібліотекарі у стінах МСМБ?

Поділіться цією сторінкою:

Двадцять першого листопада молоді бібліотекарі з усієї України зібрались у МСМБ, щоб обмінятись досвідом, обговорити актуальні проблеми та перспективи бібліотек. Перед бібліотекарями виступали найрізноманітніші спікери: представники УБА, працівники успішних бібліотек і навіть співзасновниця видавництва «Видавництво»!

Піар-менеджер УБА Оксана Бояринова розказала слухачам про досвід бібліотек у Німеччині. Досвід німецьких колег добре показує, наскільки органічно бібліотека вписується у світ високих технологій.

Тетяна Сопова, заступниця директора ДБУ для юнацтва, підготувала доповідь про академічну доброчесність та її аспекти, актуальні для бібліотекарів.

Представниця Міністерства молоді та спорту, Наталія Задорожняк, ознайомила молодих бібліотекарів зі спектром можливостей у співпраці з міністерством.

МСМБ представила свою стратегію розвитку - 2020. "Молоді Києва - бібліотеку європейського рівня". Розповіла про шляхи її реалізації, а також цікавинки в роботі з користувачами. Особливу увагу працівники Молодіжної приділили тому, як правильно зацікавити читача, щоб йому хотілось повернутись.

Лілія Омельяненко, співзасновниця видавництва «Видавництво», розказала про те, які книги фонди можуть отримати абсолютно безкоштовно і про те, що не варто боятись говорити про важливі речі.

І це ще далеко не все: про новаторський досвід розказували представники бібліотеки ім. Г. Денисенка при КПІ, про програму «Молодіжний працівник» говорили гості з Миколаєва, а з новітніми засобами візуалізації знайомила учасників школи співробітниця НБУВ ім. В. Вернадського.

Загалом, говорили про шляхи покращення роботи бібліотек, про приклад успішних колег і про те, куди рухатись далі. Неймовірно багато уваги, звісно, було виділено для обговорення потреб читачів. Втім, як і має бути з молодими бібліотекарями, навіть найважливіші питання розглядались в досить легкій та затишній атмосфері: з чаєм, смаколиками та професійним гумором.

Для Молодіжної бібліотеки ця школа стала чудовим шансом поділитись своїми знанням та ознайомитись з досвідом бібліотек з усієї України. Місцем проведення більшості виступів була читальна зала, але ближче до вечора гості завітали й до Молодіжної медіатеки, де всі охочі мали змогу ознайомитись зі стильним творчим простором, апаратурою для оцифровування вінілових пластинок і головною новинкою МСМБ — системою віртуальної реальності!

 Врешті-решт всі учасники школи погодились з тим, що  бібліотеки розвиваються завдяки людям, готовим над цим працювати. Тож давайте разом робити так, щоб проводити час в МСМБ було ще приємніше!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ