Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Екоурок «Життя в стилі еко» до Дня Землі

Поділіться цією сторінкою:

Щороку 22 квітня у всьому світі відзначають День Землі – найбільшу та найвідомішу екологічну ініціативу. З цієї нагоди ми запросили семикласників зі школи №44 на екоурок Юлії Оленич – давнього друга нашої бібліотеки.

Юлія розповіла учням про свій екологічний проект #365екоднів - протягом року дівчина намагалася жити «екологічно» в умовах великого міста. За цей час вона почала сортувати сміття та здавати його на переробку, відмовилась від використання поліетиленових пакетів та навіть організувала домашній сортувальний пункт для своєї бабусі, котра живе в селі на Чернігівщині!

Після завершення проекту Юлія стала справжнім фахівцем із життя в стилі еко! Вона розповіла школярам про те, що відбувається з непереробленим сміттям, - воно потрапляє на полігони і буде розкладатися ще сотні років. На її приємне здивування, деякі учні вже сортують сміття вдома – здають на переробку макулатуру та ПЕТ-пляшки. Діти також знають, що в жодному разі не можна викидати у смітник батарейки, адже важкі метали, що містяться у них, забруднюють ґрунт та воду.

Юлія поділилася з учнями власними екологічними лайфхаками - замість поліетиленових пакетів можна використовувати паперові із хлібного відділу, а великий пакет замінить зручна та стильна еко-торба чи авоська.

Не забувайте, що в бібліотеці ви завжди зможете знайти перевірену та актуальну інформацію про екологічну  ситуацію в Україні.

                                                                                         


 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ