Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Дієтолог про здорове харчування для підлітків: «привабливий» не означає «користний»

Поділіться цією сторінкою:

Дієтологи б'ють на сполох: більше половини українців мають зайву вагу! 16 жовтня ми запросили Президента Асоціації дієтологів України Олега Швеця, щоб поговорити з учнями ліцею №21 про здорове харчування та правильну харчову поведінку. 


Щоб харчуватись правильно, треба почати розсудливо обирати раціон. На наш вибір продуктів впливає дуже багато факторів - це не лише наші особисті вподобання, але й ціна, місце, де ми їмо (дім, їдальня чи ресторан), компанія, з якою ми їмо, національна кухня...

Найважливіше, що потрібно пам'ятати при виборі продуктів, "привабливий" не означає "корисний". Найбільшу частку раціону мають складати овочі та бобові у будь-якому вигляді, адже вони містять клітковину. На другому місці - фрукти та ягоди. Вживання соків, фрешів та смузі варто зменшувати, так як це лише фруктоза розбавлена водою, що не може повноцінно замінити фрукти. 

Не варто зловживати м'ясом, але й повністю виключати його з раціону теж не є правильно, особливо якщо мова йде про організм дитини чи підлітка, що лише формується. 

Краще не їсти перед комп'ютером чи телевізором, адже можна з'їсти зайвого або навпаки завершити трапезу занадто швидко, а чим швидше ми поїли, тим швидше знову відчуємо голод.

Приємно, що учні знають про шкідливість фастфуду та що таке "глютен" і довго не відпускали гостя зустрічі, запитуючи про користь чи шкоду різних продуктів.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ