Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Читацькі звички міленіалів - про що говорили на «Книжкових бесідах»?

Поділіться цією сторінкою:

10 червня в Молодіжній бібліотеці відбулась чергова зустріч дискусійного клубу «Книжкові бесіди», приурочена до Дня молоді, котрий в Україні цього року відзначатимуть 24 червня.

Сучасну молодь (вікова група 18-34) називають міленіалами, адже їхнє дитинство та юність припали на межу тисячоліть. Це перше покоління, для якого інтернет став невід’ємною складовою буденності. Водночас міленіали читають більше, ніж попередні покоління, і надають перевагу паперовій книзі.

Однією з причин, чому міленіали багато читають, є постійний пошук себе. Вони легко змінюють професію, не бояться змін, а література для них – це інструмент, що допомагає інакше поглянути на світ, більше зрозуміти про життя як таке, віднайти свою ідентичність.

Щодо читацьких смаків, то тут думки розділились: з одного боку для міленіалів важливо отримувати схвалення, тому, перш ніж обрати книгу для читання, вони обов’язково читають відгуки, шукають, які «лідери думок» радили цю книгу. Більше того, вони не соромляться ділитися власними враженнями про прочитане - книжкове блогерство дуже популярне серед молоді. Міленіали розповідають про прочитані книги в Instagram, ілюструючи свої пости оригінальними фото, записують відео на Youtube або ведуть блог на Wordpress.

З іншого боку міленіали не нехтують класикою, адже час – це найкращий фільтр, завдяки якому в історії лишаються лише найважливіші тексти.

Родзинкою зустрічі стала буккросинг-вечірка: кожен учасник «Книжкових бесід» міг обрати книгу та забрати її з собою, а також обмінятися вже прочитаними книгами з іншими.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ