Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Бібліоланч: серйозна розмова про життя в окупації та адаптацію переселенців і воїнів

Поділіться цією сторінкою:

1 липня в Молодіжній бібліотеці відбувся бібліоланч з письменницею-переселенкою Ганною Заворотною та спеціалістом з психологічної адаптації після АТО/ООС Оксаною Бочаровою.

Ганна на власному прикладі продемонструвала, що людська розповідь, сповідь очевидця в рази важливіша за сюжет в новинах, тому так важливо не соромитись свого травматичного досвіду, а проговорювати його, в першу чергу, з професійними психологами. Ганна Заворотна – дуже мужня і смілива дівчина, адже так непросто поділитися досвідом життя під окупацією - коли на твоїх очах розгортається війна і раптом твій дім опиняється по інший бік фронту; неможливо почуватись в безпеці, переходиш у побуті з української на російську, бо за мову тепер можуть кинути "на підвал". Присутні ставили Ганні питання про те, як проходив Євромайдан у Донецьку, що відбувалось на так званому референдумі, як насправді жили люди на окупованих територіях.

У другій частині Бібліоланчу психолог та спеціаліст з реабілітації воїнів Оксана Бочарова фахово пояснила, як допомагати людям із травматичним досвідом долати складні психологічні стани. Оксана розповіла про найефективніші практики, що дозволяють «вгамувати» спогади та повернутися в момент «зараз», а також порадила щиро хвалити один одного і навчитись приймати похвалу.

Після розмови з Ганною та Оксаною кожен присутній виніс для себе дуже важливу часточку життєвого досвіду!


 

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ