Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Лiтературнi цiкавинки в МСМБ

Поділіться цією сторінкою:

Українська література, як відомо, зараз переживає свій розквіт. Складна ситуація в країні, прагнення до свободи, незалежності, рівності – усі ці речі стали неймовірним поштовхом для мистецтва. Проблеми, які, здавалось би, мали деморалізувати суспільство, натомість викликали справжній вибух інтелектуальної боротьби.

Молодіжна бібліотека вже давно співпрацює з молодими письменниками у рамках проекту «ХТО Є ХТО в українській літературі», тому колектив МСМБ постійно підтримує зв’язок з літературним світом. Але бувають особливо плідні періоди такої співпраці, і саме таким став цьогорічний травень.

Першою значною подією була презентація книги Галини Горицької «Острів» - збірки з чотирьох творів, написаними різними мовами і на різні теми. Книга зацікавила чималу кількість людей, тому читальна зала була наповнена відвідувачами, що прийшли послухати авторку! Було чимало дискусій, пояснень, роздумів та просто теплого спілкування.

А вже на наступний день до бібліотеки завітала група молодих поетів, аби відкрити у читальній залі поетичну фотовиставку «FOZIA». Учасники проекту підійшли до виставки з дуже цікавого боку, зробивши її результатом співпраці поетів та фотографів. До кожного з верлібрів була прикріплена фотографія, зроблена спеціально для вірша. Під час відкриття виставки відвідувачам бібліотеки вдалось поспілкуватись не лише з поетами, а й із фотографами, тому захід пройшов неймовірно насичено.

Ну а третім цікавим заходом став супрематичний поетичний вечір, де молоді автори презентували свої найцікавіші роботи, а також проаналізували їх у контексті супрематизму – стилю, який став відомим завдяки відомому художнику Казимиру Малевичу. Теплий чай та затишок змогли зробити атмосферу цього вечора якомога більш невимушеною, аби кожен міг забути про все і насолоджуватись поезією.

На останок розкажемо вам не про захід, а про цікаве поповнення нашого фонду. Що ж незвичного у цих нових книжках? А те, що це, насправді, комікси. Чи, як їх часто називають у Штатах, графічні романи. До того ж – українські! Отже, не втрачайте відкрити для себе новий жанр і побачити, як він приживається до багатогранної української культури!

А співпраця з авторами, звісно, продовжується, то ж не соромтесь звертатись з цікавими ідеями до колективу бібліотеки. Зрештою, ми живемо в той час, коли хороша література є просто необхідною для країни!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ