Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – акція «Не забирай у себе завтра»

Поділіться цією сторінкою:

У рамках акції «Не забирай у себе завтра», що пройшла з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, ми запросили учнів 9 класу школи №44 міста Києва на відверту розмову про ВІЛ/СНІД. 

Найбільша частка ВІЛ-позитивних припадає саме на молоде покоління. Тому вкрай необхідно постійно інформувати молодь про те, як можна вберегти себе від зараження і куди можна звернутися, якщо існує хоча б найменша підозра на ВІЛ.

Лектор Сергій із Міжнародної благодійної організації ACET, котра вже більше 10 років займається профілактикою СНІДу в Україні, розповів про реальні шляхи передачі ВІЛ-інфекції, а також заперечив неправдиві стереотипи щодо ВІЛ-позитивних людей. 

На жаль, Україна сьогодні знаходиться в десятці країн з найвищим рівнем захворюваності на ВІЛ/СНІД. Окрім того, значна кількість інфікованих навіть не здогадуються, що є носіями такої серйозної хвороби, а отже, не приймають терапію і продовжують наражати на небезпеку інших.

Звісно, високий рівень сучасної медицини дозволяє ВІЛ-позитивним людям прожити довге та щасливе життя. Приймаючи антиретровірусну терапію, вони можуть не обмежувати себе у вираженні кохання та мати здорових дітей. Вчені вже тестують ліки, що гарантують остаточне одужання. Але уникнути інфікування в рази простіше, ніж потім боротися із наслідками випадкового незахищеного сексу чи вживання наркотиків.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається 1 грудня щорічно з 1988 року.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ