Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Дивовижний світ фентезі Толкіна

Поділіться цією сторінкою:

Зустріч у дискусійному клубі «Книжкові бесіди» була присвячена одному із найяскравіших англійських письменників нашого часу, найбільш відомому як автору "Володаря перснів" та "Хоббіта" - Дж. Р. Толкіну. Людині, яка створила для нас цілий світ, в якому історії здаються живими і реальними ...

Толкіна вважають "батьком" сучасного "фентезі" саме завдяки неймовірній популярності його творів.

У кожного з присутніх свій погляд, своя власна думка про прочитані книги, але всі погодилися, що Джон Толкін - це людина, чиє ім'я назавжди залишиться частиною світової літератури.

Літературні твори Толкіна стали маленькою цеглинкою у фундаменті цілого світу - світу фентезі. Будівництвом цього світу Толкін займався все життя…

Тут ельфи як в казці спілкуються з тваринами, а маги заклинаннями розпалюють вогонь. Але не це головне. У цьому світі є всі атрибути ”справжнісінької” реальності: свої географія і історія, мови і фольклор, закони і міжнародні відносини ... І все це не схематично і умовно, а настільки продумано і яскраво, що «ефект занурення» продовжує заражати покоління читачів.

Не обійшли увагою й найвідомішу книгу «Володар перснів», зазначивши, що це не просто книга на всі часи, не просто культове фентезі, але справжній витвір мистецтва.

Наші читачі погодилися, що світ без Толкіна був би іншим. Його книги так вражали свого часу, що "бородаті дядьки" вдягали кольчуги та брали до рук дерев"яні мечі. У шістдесяті роки популярність епопеї «Володар перснів» стала настільки велика, що перетворилася в один з головних трендів того часу. Всіх зацікавили факти, що на честь толкінівських героїв називали чайні, ресторани, громадські заклади і навіть ботанічні сади. Деякий час по тому багато видатних діячів навіть ратували за вручення Толкіну Нобелівської премії у галузі літератури. Дана премія, однак, обійшла його стороною. Хоча нагород і різних літературних призів в особистій колекції письменника все одно накопичилося чимало.

Учасники дискусії - шанувальники жанру, які перечитали майже всі книги автора поділилися своїми особистими враженнями та емоціями, бо читаючи книги Толкіна, ніби здійснюєш віртуальну мандрівку у світ фентезі.

Гаряча дискусія завязалася навколо екранізацій творів автора. Відомо, що Джоном Толкіном були продані права на екранну адаптацію своїх творів. Згодом видатними діячами Англії і США були створені численні аудіокниги, ігри, мультиплікаційні картини і повноцінні голівудські блокбастери, зняті за мотивами книг Толкіна. Однак більшу частину всього цього сам автор вже не застав. Але його книги читають із задоволенням й досі, поринаючи у фантастичний світ.

Для наступного обговорення у дискусійному клубі обрали книгу Патріка Зюскінда "Парфуми".

Приєднуйтесь до нашої групи Вконтакті Київська молодіжна бібліотека – МСМБ, щоб слідкувати за інформацією про проведення зустрічей.

ПРИХОДЬТЕ, ЧИТАЙТЕ, ДИСКУТУЙТЕ!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ