Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Як книжковий клуб знайшов «Ґудзики» Ірен Роздобудько

Поділіться цією сторінкою:

На черговій зустрічі дискусійного клубу «Книжкові бесіди. Український формат», що відбулась у Молодіжній бібліотеці, наші книголюби намагались з’ясувати чи витримала 10-річне випробування часом історія Дениса та Ліки, головних героїв романів Ірен Роздобудько «Ґудзик» та «Ґудзик 2».

У 2005 році роман «Ґудзик» збурив українське літературне життя перемогою на Всеукраїнському літературному конкурсі «Коронація слова», а Ірен Роздобудько феєрично увійшла у сучасну літературу як здібний автор психологічних драм. Згодом навіть з’явилась  однойменна екранізація роману, до якої письменниця адаптувала сценарій під бажаний кінематографічний хепі-енд, котрий, між іншим, у книзі не відбувся.

Вдруге хвиля читацького очікування прокотилась у середовищі шанувальників Роздобудько минулого року, коли стало відомо, що успішний роман «Ґудзик» отримає бажане продовження. «Ґудзик-2. Десять років по тому» було презентовано на «Книжковому арсеналі – 2015».

Показовим є той факт, що авторка розпочала роботу над другим «Ґудзиком» у 2012, однак зі зміною історичної кон’юнктури,  змогла осучаснити роман описом подій на Євромайдані та початку АТО. Тут Роздобудько продемонструвала свої журналістські навики актуалізувавши, здавалось би, класичний сиквел, повернувши героїв  з-за кордону на Батьківщину, в епіцентр подій.

 Романи Ірен Роздобудько «Ґудзик» та «Ґудзик 2» - це «маст рід», якщо ви хочете відкрити для себе всі грані сучасної української літератури, а в першу чергу, психологічної прози.

Варто обов’язково згадати те, що на цій зустрічі дискусійного клубу переможець конкурсу Олена Фоміних за репост запису нашої спільноти отримала обіцяний приз – книгу «Одного разу…» Ірен Роздобудько! Бажаємо приємного читання!

На наступному обговоренні ми відійдемо від правила читати лише сучасну літературу і поговоримо про роман «Місто» Валер’яна Підмогильного, його урбаністичність та актуальність. Буде як завжди дуже цікаво!

Слідкуйте за нашими новинами у наших групах в соціальних мережах у «Вконтакті» та на «Фейсбуці»!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ