Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

«Чарівність Франції»

Поділіться цією сторінкою:

Кожна виставка картин Олександра Грачова в нашій МСМБ – це завжди справжня подія. Ім'я цього художника вже добре відомо не тільки співробітникам бібліотеки, а й нашим читачам та відвідувачам. У липні минулого року в бібліотеці експонувалася виставка  Прогулянка Гурзуфом.

В роботах, представлених цього разу, зображені пейзажі французького Провансу, жанрові сценки, пов'язані з Францією, Парижем. Всі полотна - це гімн одвічним цінностям світобудови: природі, красі, любові, життю. Художник як би закликає –  вдивіться в красу, що нас оточує: блакить неба, фарби квітів, зелень дерев, затишок двориків, прохолоду фонтанів, силует жінки, фігурку дитини. І не так важливо, Франція це або Україна, головне - вміти бачити цю красу і дбайливо до неї ставитися. Всі картини виконані в характерній для Олександра манері: сонячні фарби і сонячний настрій, у кожній картині багато світла, свіжого повітря і квітів.

У картинах «Маки», «Соняшники», «Лаванда» квітам відведено місце на передньому плані - це композиційний центр і головний зміст цих картин. Іноді квіти детально промальовані, а іноді, як в картині «Лаванда», розмиті фарби  створюють ефект ранкової імли, залишаючись частиною пейзажу.

У картинах «Вікно в Париж», «Ранкова кава», «Прогулянка біля фонтану» квіти присутні у меншій мірі: додаючи до жанрових сценок яскраві кольорові плями, вони оживляють композицію і роблять картини барвистими та естетичними. Як і в інших більш ранніх пейзажних роботах, художник ненав'язливо і тонко використовує присутність персонажів: образ жінки, постаті дівчинки та дитинки дивовижним чином передають настрій спокою і гармонії.

Наступні три картини можна віднести до французьких сільських пейзажів. Легкі парканчики, повиті квітами арки, що обрамляють вхід, квіткові горщики біля входу - все це так по-європейськи: ніяких затворів і неприступності. Це краса і чарівність для всіх, милуйтеся і насолоджуйтеся!

Цю виставку доповнила іще одна картина (поки що без назви), яку Олександр створив за одну годину перед гостями «Ночі в бібліотеці». Це було по-справжньому чарівне дійство: під умілими і талановитими руками художника на очах у публіки народжувався пейзаж ... Олександр не просто малював, він імпровізував із сюжетом, коментував свої дії, ділився маленькими секретами майстерності, пояснював методику роботи з олійними фарбами.

Виставка «Чарівність Франції» дійсно зачаровує, приносить естетичну насолоду, викликає позитивні і радісні емоції.

Творчість Олександра Грачова не залишає нікого з глядачів байдужими, можна по-різному ставитися до манери художника, до сюжетів і колориту картин, але неможливо не відчути і не сприйняти потужний емоційний заряд позитивної енергетики, який несе в собі кожна картина. Більше інформації про митця та його творчість читати тут.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ