Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

«Бігуни» Ольги Токарчук. Життя триває доти, доки триває рух

Поділіться цією сторінкою:

 Для обговорення книги відомої польської письменниці українського походження Ольги Токарчук "Бігуни" шанувальники польської літератури знову зібралися у дискусійному клубі "Книжкові бесіди".

За книгу "Бігуни" Ольга Токарчук у 2008 році отримала престижну польську літературну нагороду «НІКЕ».

Учасники бесіди висловлювали різні думки щодо стилю написання книги. "Бігуни" - це не книжка про подорож, не щоденник мандрівки й не репортаж.

Спочатку відчуваєш розгубленість, але потім розумієш, що «Бігуни» – це роман у новелах (від коротких, на кілька речень, до довших – на декілька десятків сторінок), поєднаних доволі хаотично. Це десятки самостійних сюжетних ліній, розкиданих на кілька століть у часі та декілька континентів у просторі.

 «Бігуни» - це переплетення історій від імені людини, що постійно мандрує, яка, можливо, є відлунням досвіду самої Ольги Токарчук. Це ніби зошит подорожніх нотаток, пересипаних історіями про людей, дивними й незвичними фактами, які можна дізнатися лише випадково. Це такий калейдоскоп нових вражень, які отримує мандрівник під час подорожей і ділиться з нами. Це роман про сучасних мандрівників, якими є ми всі.

Присутні жваво дискутували з приводу назви книги. «Бігуни»- це роман про людей, об’єднаних загальним мотивом мандрів, поспіху, гонки, руху – всіх тих, хто постійно перебуває у пошуку. Тож життя триває доти, доки триває рух.

Остап Сливинський дуже майстерно переклав українською польські думки Токарчук.

Всі учасники дискусії прийшли висновку, що книга "Бігуни" знайде свого читача в Україні та має шанс стати однією з улюблених. Вона ідеально читатиметься у дорозі, короткі фрагменти ніби створені для швидкого "ковтання" між станціями метро та під час пересадок в аеропортах.   

Нагадуємо про дискусійний клуб «Книжкові бесіди», як стати учасником дискусій у Молодіжній бібліотеці, читайте тут.

Приєднуйтесь до нашої групи Вконтакті Київська молодіжна бібліотека – МСМБ, щоб дізнаватися про наступні зустрічі у дискусійному клубі "Книжкові бесіди".

Обговорення у клубі «Книжкові бесіди» книг «Прийде Мордор і нас з’їсть», «Мишка», «Сатурн»,  «Вбивця з міста абрикосів», «Зерно правди».

 

Приходьте, читайте, дискутуйте!
ВІДКРИЄМО ПОЛЬСЬКУ ЛІТЕРАТУРУ РАЗОМ!

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ