Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Прогулянка Гурзуфом

Поділіться цією сторінкою:

За вікном листопад, пізня осінь, а в читальному залі бібліотеки буяє фарбами літа чергова творча виставка. Полотна художника Олександра Грачова, представлені на виставці, перейняті й зігріті ласкавим кримським сонцем, і це не тільки колір і форма, гра світла та тіні, це - настрій, емоції, іноді - потаємна чуттєвість. Коли вдивляєшся в пейзажі, мимоволі переймаєшся почуттями любові та захоплення цією красою, які висловив художник у кожній своїй картині, будь то морський пейзаж, вулички Гурзуфа або жанрові сценки на тлі моря чи морського узбережжя.

Завдяки стриманій світлій палітрі, без вкраплення агресивних яскравих кольорових плям, що часто використовується художниками при написанні південних пейзажів, виставка пройнята спокоєм і умиротворенням, чого так не вистачає в наш бурхливий час. Художник ніби закликає зупинитися і відчути: ось вони - найважливіші цінності: природа, краса, діти...

По-особливому зворушливо виглядають в його пейзажних полотнах силуети дитини («Прогулянка пляжем», «Пристань Чехова»). Художник не акцентує увагу на обличчі дівчинки і , закривши його капелюшком, з незвичною тактовністю дає можливість глядачеві сприймати картину, насамперед, як пейзаж, не відволікаючись на конкретного персонажа, уявляючи на місці цієї дівчинки свою доньку, сестричку, онучку. Той же прийом використано і в картині «Відпочинок у Гурзуфі»: жіноча фігура в капелюшку, котрий прикриває обличчя. Якщо у випадку з дівчинкою зрозуміло, що найімовірніше це донька художника, то тут присутня певна інтрига: кого ж саме зобразив художник? Хоча це й не важливо... Завдяки такій завуальованості та анонімності персонажів, пейзажі сприймаються органічно і цілісно.

Грачов - чудовий мариніст. Йому вдається дуже переконливо зобразити динамічність морської стихії. Вражає наскільки достовірно, майстерно володіючи кольором, зобразив художник морський прибій на картинах «Нічний Гурзуф», «Погулянка пляжем» і особливо «Берег Гурзуфа».

Художник працює в різних жанрах і різними техніками: картини маслом, картини акрилом, портрети, художній розпис стін, вітражний розпис по склу, аерографія. Більше інформації про митця та його творчість  читати тут. Крім своєї професійної діяльності, Олександр багато часу та уваги приділяє благородній справі - роботі з юними талантами. Це майстер-класи та уроки малювання для дітей. І нехай не всі його учні стануть профі, але закладені з дитинства вміння відчувати і розуміти прекрасне зроблять їхнє життя  яскравішим і більш усвідомленим. Дві роботи однієї з учениць майстра, Тані Трончук, «Зима» і «Осіння мелодія» доповнили цей невеликий вернісаж.

В цілому виставка – дуже світла і життєрадісна, дарує не тільки естетичну насолоду, але й володіє потужним зарядом позитивної енергетики. Хто хоч раз побував у Криму, поглянувши на ці картини, обов'язково згадає щось своє, особисте і світле. І це не тільки спогади, але й перспектива - Гурзуф, Крим, Україна.

Олександр Грачов та співробітники бібліотеки запрошують всіх відвідати цю  життєрадісну виставку, яка експонуватиметься до 30 січня 2016р. за адресою вул. Льва Толстого, 49.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ