Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Екологія – справа кожного!

Поділіться цією сторінкою:

Протягом тисячоліть людині загрожували сили природи. Сьогодні вже людина загрожує природі такою мірою, що нанесену шкоду надзвичайно важко виправити. Внаслідок необдуманого використання природних ресурсів, людина йде назустріч небезпеці руйнування природи і тим самим стає жертвою власної бездіяльності.

Екологічна криза сучасності, що полягає у виснаженні природних ресурсів та у забрудненні нашого природного середовища (повітря, води, землі), спричинена невідповідною техногенною і споживацькою діяльністю постійно зростаючого людського суспільства.

Більшість населення Землі вважає, що екологічна криза - це щось зовнішнє по відношенню до людини, а не породжене нею самою. Але насправді вирішення екологічних проблем – це, насамперед, зміна свідомості.

Минулий 2015 рік пройшов у Молодіжній бібліотеці під гаслом «Зберігаючи природу, рятуємо життя». Саме тому співробітники бібліотеки разом з представниками екологічних організацій протягом минулого року проводили зустрічі зі школярами, котрі спрямовані на виховання у молоді відповідальності і вміння не тільки зберігати довкілля, але й розумно та свідомо розвивати його для загального добра.

Однією з екологічних ініціатив Молодіжної бібліотеки стало облаштування пункту збору  відпрацьованих елементів живлення. Важко уявити, але тільки одна пальчикова батарейка забруднює 400 літрів води або 20 квадратних метрів ґрунту, адже батарейки та акумулятори містять небезпечні для людини і навколишнього природного середовища метали і хімічні речовини. При потраплянні в загальні відходи вони не знешкоджуються методами утилізації звичайного сміття й потребують окремої обробки.

 Також було проведено чимало  інформаційних зустрічей, присвячених важливим екологічним проблемам України та міста Києва.

Співробітники бібліотеки проводили серед школярів екологічні брейн-ринги, що мали сприяти поглибленню знань учнів з екології та показати важливість екологічних проблем, навчити школярів правильно поводитися на природі.

Володіючи потужним інформаційним потенціалом, наша бібліотека прагне привернути увагу читачів до літератури, що розкриває різні аспекти екологічних проблем. Протягом року в читальній залі МСМБ працювала книжкова виставка-інсталяція «Сторінками екологічного календаря». Щомісяця вона оновлювалась відповідно до нових «екологічних дат».

Щоб привернути увагу населення до важливих екологічних проблем нашої держави і світу, а також поширити знання про екологічну безпеку та здоровий спосіб життя, протягом року наші співробітники влаштовували вуличні акції під назвою «Екологія – справа кожного».

У листопаді в читальній залі МСМБ було проведено презентацію під назвою „Екологія повсякденного життя”. Школярі 10-А класу ЗОШ №165 дізналися, що охорона навколишнього середовища починається з повсякденних дій кожного, а саме економії води, зменшення використання хімічних засобів, правильної утилізації сміття.

А вже у грудні наші партнери з природничо-пізнавального проекту «Зелений ліхтарик» провели майстер-клас "Виготовлення годівничок із фруктів для птахів". В рамках заходу професійний орнітолог Віталій Казанник представив відвідувачам презентацію "Зимове меню птахів" і розповів як і чим правильно підгодовувати птахів, а також як збільшити різноманітність пернатих біля годівнички.

 

Турбота про навколишнє середовище повинна бути справою кожного з нас – у всякому разі, кожного, хто живе не одним днем і хоче залишити для наступних поколінь свій дім та свою планету в хорошому стані.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ