Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

«Тарас Шевченко – великий поет і художник України»

Поділіться цією сторінкою:

9 березня 2014 року мільйони українців у всьому світі відзначили 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – Великого Кобзаря, видатного письменника, художника і поета, слави і гордості українського народу. У читальній залі бібліотеки «Молода гвардія» відбулась літературно-пізнавальна зустріч з учнями середньої школи № 221, присвячена життєвому і творчому шляху Тараса Григоровича.

Під час зустрічі учні з захопленням читали вірші одного з найталановитіших письменників світу. Палке, живе та невмируще слово Шевченка, пройняте беззавітною любов'ю до свого народу, і нині залишається життєдайним джерелом, потужним стимулом національного і духовного відродження незалежної України.

Учні ознайомилися з мистецьким доробком Шевченка, переглянувши три частини підготовленої працівниками бібліотеки відео-презентації «Тарас Шевченко – великий український художник».
Присвячена художній творчості Кобзаря презентація ознайомила учнів з талантом Т.Г. Шевченка як видатного майстра пензля.
За  жанрами – це  портрети,  композиції на  міфологічні,  історичні  та  побутові  теми,  архітектурні  пейзажі  й  краєвиди.  Виконано  їх  у  техніці  олійного  письма  на  полотні,  а  також  аквареллю,  сепією,  тушшю,  свинцевим  олівцем  та  в  техніці  офорта  на  окремих  аркушах  білого,  кольорового  та  тонованого  паперу  різних  розмірів.
Вагоме місце займають портрети. Образи, створені Тарасом Григоровичем, відзначаються невимушеністю, природністю і свіжістю барв, відображенням психології, духовності та душевності людині.

Тарас Григорович Шевченко відкрив світові самобутню Україну, розкрив її душу, героїчні і трагічні сторінки її історії.
Усе його життя – це приклад самовідданого служіння українському народові.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ