Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Перша допомога або Червоний Хрест в гостях у молодіжної

Поділіться цією сторінкою:

Надання першої допомоги завжди було, є та буде важливою справою у врятуванні людського життя. З основними принципами надання першої допомоги як з юридичного, так і з практичного боку, ознайомилися учні ЗОШ № 221 у стінах молодіжної бібліотеки.

З цією важливою і корисною інформацією учнів ознайомили інструктори Червоного Хреста Солом’янського району м. Києва Лагутько Оксана та Скрипник Ірина. Крім цінної інформації – зокрема про те, як визначити інсульт, відрізнити стенокардію від інфаркту, що робити при отруєнні, укусах тварин і кліщів тощо – учні дізнатися про «Золоте правило» та відновлювальне положення, навчилися визначати чи перебуває постраждала людина у свідомості, робити перший огляд.

А також учні отримали можливість на практиці засвоїти за допомогою манекену на ім’я Григорій, як потрібно правильно робити штучне дихання та масаж серця, в ігровій формі спробували транспортування постраждалого, яке має назву «Ірландський міст».

Розвінчавши певні стереотипи щодо дій при опіках, обмороженні, кровотечі, інструктори Червоного Хреста пояснили та продемонстрували, що і чому потрібно робити у таких випадках і чого в жодному випадку робити не можна. Була корисною й інформація про використання звичайної косинки, що завжди під рукою, в якості засобу перев’язки, а також корисною виявилася демонстрація різних видів перев’язок.

Така інформація та практично здобуті навички стануть у нагоді у повсякденному житті, можливо буде врятоване не одне життя, а можливо дехто з учнів обере надання першої, або, навіть, медичної допомоги справою власного життя.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ