Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

Прокачати мозок? Бібліотека допоможе!

Поділіться цією сторінкою:

З Білла Гейтса: «Те, як ви збираєте,
організуєте і використовуєте інформацію,
визначає: переможете ви чи програєте».

Вже вдруге в МСМБ старшокласники (на цей раз зі школи № 165) зустрічаються з Михайлом Есауловим – коуч-тренером зі швидкочитання та мнемотехніки Міжнародного освітнього центру «Inten».

З процесом швидкочитання, на перший погляд, усе зрозуміло. Щодо мнемотехніки, то тут маємо справу з великим набором прийомів і способів, які полегшують запам’ятовування і сприяють засвоєнню значного обсягу інформації. А чи кожному таке під силу ? На це питання спробували відповісти під час тренінгу.

З навчального екрану Айзек Азімов запевняє, що людський мозок в змозі винести будь-яке навантаження процесів навчання і запам’ятовування, якому він піддається, і міг би освоїти в мільярд разів більше. А от дослідження показують, що нині ми використовуємо лише 0,1 відсотка цього потенціалу. То як досягти майже неможливого ? Ігрові вправи, запропоновані тренером, виявилися не просто необхідними для «прокачки мозку» як умови, коли він починає працювати швидше, результативніше, але й захоплюючими.

Було весело суміщати процеси читання з певними рухами руками, озвучувати інформацію з екрану, взявши до уваги завдання тренера, зокрема без зупинки називати колір шрифту замість слова, яке також означає колір, проте зовсім інший. От і виходило, що слово «синій» звучало як «жовтий», «чорний» – як «червоний» і так далі. Просто – тест для розвідника.

Складали так звану «ментальну карту». Закликавши уяву, здібності візуалізації та асоціативний ряд, встановили маркери, за допомогою яких запам’ятали назву картини, ім’я художника, рік її створення. На цьому портреті пензля Джорджа Фредеріка Уоттса тендітна Еллен Террі намагається зробити вибір між яскравими камеліями і скромними фіалками. От і вийшло: картина «Вибір» (What’s up? або «Яку квітку обрати?»), майстер – Джордж [Буш] Фредерік [Бегбедер] Уоттс, створена у 1880-ті роки (уява знайшла ці цифри просто на полотні).

Набуття таких навичок швидкомислення після відповідних тренінгів дозволяє вхоплювати зміст тексту зі 100 і більше тисяч слів лише за одну хвилину.

Старшокласники всіх шкіл! Прокачуйте мозок у бібліотеці, молодіжнка чекає на кожного з вас! 
Більше – ТУТ 

 

ТЕГИ: Молодежная библиотека "Молодая гвардия", Образование, Тренинги, Скорочтение, Карьера

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ