Дорогі друзі! Щодня ми працюємо над тим, щоб користування бібліотекою було зручним і приємним для вас! Для того, щоб скоротити час очікування, а також дотримуватися соціальної дистанції — зареєструйтесь в бібліотеці он-лайн!.

В гостях у бібліотеки - архітектор

Поділіться цією сторінкою:

Білл Брандт, британський фотограф:
«Будь-яка фотографія, зроблена фотохудожником в якійсь
мірі автопортрет – уся справа в його індивідуальності»

Знаний в Україні архітектор, в минулому (1993-1996 рр.) – головний архітектор Києва, подарував читачам нашої бібліотеки свою монографію «Портал» з колекцією фотографій з усього світу.
Цю книгу варто взяти в руки для того, аби відчути всю магію художнього замислу автора, красу поліграфії, якість та велич зображень.
Назвати Юрія Івановича Пісковського фотохудожником було б справедливим, якби ми, готуючись до зустрічі, не познайомилися з його автобіографією, творчим шляхом. На перший погляд, Юрій Іванович міг би «сфокусуватися» на об’єктах головної справи свого життя – архітектурних спорудах різних епох, комплексах і ансамблях містобудування.

Проте фотографічний ряд монографії значно ширший, багатогранний: від монументальних сегментів до статики живої квітки, від пластики людського тіла до духовних іконописних образів.
Не випадкова послідовність добірок фото слугує мов би трендом, якому слідує автор, ділячись роздумами про навколишній світ, сутність людини у сучасному будівництві життя, її ролі як творця простору буття.
Автор переконаний – „людству настав час явити світу добро, красу діянь”.

Донести до учнів Київського коледжу будівництва, архітектури та дизайну філософію монографії допомогла її презентаційна відео версія.
Після перегляду, вражені кількістю і географією фотознімків, цікавилися: «Які архітектурні пам’ятники є найбільш значимими для автора?».
Не обійшов увагою Юрій Іванович бажаючих познайомитися з монографією і відповідав на запитання після закінчення зустрічі.

Було приємно почути від творчої особистості високу оцінку нашої книжкової виставки «Пізнання істини: два формати», яку бібліотека підготувала спеціально для цієї зустрічі.
Керуючись словами Роберта Бойля, наведеними Ю. Пісковським у монографії, що «Кожне покоління землян на пергаменті свого часу доповнює свої знання досвідом», ми провели паралель між фото, як відбитком досвіду, і книгою, як джерелом знань, які без сумніву належать до матеріальних свідчень історичного розвитку людини духовної.

У короткому неофіційному спілкуванні директор бібліотеки Галина Борисівна Конашко запропонувала Юрію Івановичу Пісковському презентувати у бібліотеці його тематичну фотовиставку вже найближчим часом.
А наразі бібліотека запрошує наших читачів до читальної зали, де можна індивідуально переглянути подарований автором диск «Портал» та погортати сторінки цього рідкісного видання, тираж якого складає всього півтори тисячі примірників.

СПІЛКУЙТЕСЯ З НАМИ:

  • blog
  • facebook
  • tweetter
  • youtube
  • youtube
  • youtube
  • pinterest
  • Instagram

НАШІ НАГОРОДИ

Дізнатися наші реквізити для добровільних пожертв бібліотеці — Конт.тел. (бухгалтерія бібліотеки):
(044) 288-23-36

(044) 288-30-12
lib@msmb.org.ua

ВГОРУ